Zumba: fordeler og hva du kan forvente

Grooving til beats av salsa, flamenco, og merengue musikk føles mer som en dansefest enn en treningsøkt, som er akkurat det som gjør Zumba så populære. Det latinske-inspirert dans trening er en av de mest populære gruppetrening i verden.

De energiklassene er satt til fengende musikk og funksjonen koreografert dansenummer som du kan se i en nattklubb. Du trenger ikke å være en stor danser å føle seg velkommen i en Zumba klasse. Med slagord, “Grøften Workout, delta på festen,” klassene legger vekt på å flytte til musikken og ha en god tid, og krever ingen rytme.

Det finnes flere forskjellige typer Zumba klasser, fra Aqua Zumba treningsøkter til klasser som Zumba Toning som inkluderer vekter for ekstra kaloriforbrenning og styrketrening. Det er enda Zumba klasser for barn.

Arbeide opp en svette i 60-minutters klasser brenner et gjennomsnitt på 369 kalorier – mer enn cardio kickboksing eller trinn aerobic. Du vil få en god cardio trening som smelter fett, styrker din kjerne, og forbedrer fleksibilitet.

Zumba er et intervall trening. Klassene flytte mellom høy og lav intensitet dansetrinn er utformet for å få pulsen opp og øke cardio utholdenhet.

Kjerne: Ja. Mange av dansetrinn som brukes i rutinene heve hofter og midsection å bidra til å styrke kjernen.

Arms: Nei tradisjonell Zumba klasser ikke målrette armene. Spesialiserte klasser som Zumba Toning bruke vekter for å bidra til å styrke og tone armene.

Ben: Ja. Hoppene og utfall som er deler av koreograferte bevegelser bidra arbeide quads og hamstrings.

Setemuskler: Ja. Du vil føle brenne i dine boller mens du flytter til rytmen.

Tilbake: Nei. Selv om treningen innebærer hele kroppen, det er ikke fokusert på ryggmuskulaturen.

Fleksibilitet: Ja. De dansetrinn ble utformet for å forbedre fleksibiliteten.

Aerobic: Ja. De høye og lav intensitet intervaller gjør Zumba en utmerket cardio trening.

Styrke: Ja. Tradisjonelle Zumba trening understreke styrke kjernen, mens Zumba Toning og Zumba Trinn treningsøkter innlemme vekter for å bygge muskler i armer, ben og setemuskler.

Sport: Nei Klassene ikke anses sport.

Low-Impact: Nei. Klassene er høy energi og involvere hopping, spretter, og andre high-impact trekk.

Kostnad: Ja. Du må registrere deg for klasser gjennom et treningssenter eller kjøpe Zumba DVDer å følge koreograferte trinn.

God for nybegynnere: Ja. Zumba legger vekt på å flytte til musikk og ha det gøy uavhengig av din kondisjon.

Friluftsliv: Nei Klassene tilbys i treningsstudioer.

Hjemme: Ja. Du kan kjøpe Zumba DVDer og følg dansetrening i hjemmet.

Nødvendig utstyr: Ingen, bortsett fra joggesko.

Zumba er en av de mest morsomme og allsidige trenings crazes å komme sammen i lang tid. Klasser kan bli rettet for omtrent alle kondisjon. Selv om de fleste Zumba innebærer høy effekt beveger seg som spretter og hopping, kan det bli endret for å møte dine behov.

Hvis du ønsker en generell styrketrening program, se etter en Zumba klasse som inkorporerer noen lette vekter for overkroppen.

Du kan starte sakte ved behov, eller du kan danse hjertet ditt ut om du er i god form. Hvis du elsker å bevege kroppen til musikk, så Zumba er for deg.

Snakk med legen din før han begynte i en klasse hvis du har vært inaktiv, har noen medisinske problemer, eller ta noen medisiner, bare for å være sikker på Zumba er riktig for deg. Og snakke med instruktørene før klassen om din form og eventuelle helsemessige forhold du har, slik at de kan foreslå endringer.

Er det bra for meg hvis jeg har en helsetilstand?

Hvis du har blitt hekta på Zumba slå siden før du ble gravid, har du ingen problemer med svangerskapet, og det er OK med OB-GYN, så kan du holde stepping. Men det er noen endringer som du trenger å gjøre for å være trygg.

Zumba har mye høy effekt trekk som kan skape kaos som hormonene løsne opp leddene. Snakk med din instruktør om å bytte ut noen av disse hopp og sprett. Og husk å holde seg kjølig og hydrert under treningen.

Styr klar av høy effekt trekk hvis du har kneet eller ryggsmerter eller leddgikt. Andre måter å få en god treningsøkt er mildere på leddene.

Hvis du har et handikap eller annen fysisk begrensning, vurdere rullestol Zumba klasser, som er en god, morsom, nonweight bærende trening.

Hvis du har diabetes, er Zumba en fin måte å gå ned i vekt og bygge muskler. Ditt blod sukker vil gå ned som energinivået stiger. Sjekk med legen din først for å se om du trenger å endre din diabetes behandling plan.

Foruten å miste vekt, kan Zumba bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, redusere blodtrykket og dårlige kolesterolet, og øke gode kolesterolet. Hvis du har hjertesykdom, kan legen din foreslå å starte tilbake på veien til fitness i en hjertestans rehab program i stedet for å hoppe rett inn i en Zumba klasse.

KILDER

Council on Exercise: “Zumba: Sure Det er moro, men det er effektivt?”

Zumba.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …