Zovirax aktuell

Bruker For Zovirax

Terapeutisk Klasse: Antiviral

Farmakologisk Klasse: Viral DNA Polymerase Inhibitor

Kjemisk Klasse: Guanosine nukleosidanalog

Aktuelt acyclovir brukes til å behandle symptomer på herpes simplex virus infeksjoner i huden, slimhinner, og kjønnsorganer (kjønnsorganer). Selv om aktuell acyclovir ikke kurere herpes simplex, kan det bidra til å lindre smerte og ubehag og kan hjelpe sårene (hvis noen) leges raskere. Aktuelt acyclovir kan også brukes til andre forhold som bestemmes av legen din.

Acyclovir er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Zovirax

Studier på denne medisinen har vært gjort bare hos voksne pasienter, og det er ingen spesifikk informasjon sammenligne bruk av aktuell acyclovir hos barn med bruk i andre aldersgrupper.

Mange medisiner har ikke blitt undersøkt spesifikt hos eldre mennesker. Derfor kan det ikke være kjent om de virker på akkurat samme måte som de gjør hos yngre voksne. Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av aktuell acyclovir hos eldre med bruk i andre aldersgrupper, er denne medisinen ikke forventet å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos eldre mennesker enn det gjør hos yngre voksne.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Fortell legen din om din herpes simplex infeksjon fortsetter å komme tilbake mens du bruker acyclovir.

Acyclovir kan komme med pasientinformasjon om herpes simplex-infeksjoner. Les denne informasjonen nøye. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med din lege.

Bruk ikke dette legemidlet i øynene.

Acyclovir er best brukt så snart som mulig etter tegn og symptomer på herpes infeksjon (for eksempel smerter, svie eller blemmer) begynner å vises.

Bruk en finger barneseng eller gummihanske når du bruker denne medisinen. Dette vil bidra til å holde deg fra å spre smitte til andre områder av kroppen din, og vil hindre overføring av smitte til andre personer. Påfør nok medisin til å dekke alle sår (blemmer). En 1,25 centimeter (ca. ½-tommers) stripe av salve brukes på hvert område av den berørte huden som måler 5 x 5 cm (ca. 2 × 2 inches) er vanligvis nok, med mindre annet er regissert av legen din.

For å bidra til å rydde opp din herpes infeksjon, fortsette å bruke acyclovir for full tid for behandling, selv om symptomene begynner å rydde opp etter et par dager. Ikke gå glipp av noen doser. Men ikke bruk denne medisinen oftere, eller for en lengre tid enn legen bestilt.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Riktig bruk av Zovirax

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Kvinner med genital herpes kan være mer sannsynlig å få kreft i livmorhalsen (åpningen til livmoren). Derfor er det svært viktig at Pap tester tas minst en gang i året for å sjekke for kreft. Livmorhalskreft kan kureres hvis det blir funnet og behandlet tidlig.

Hvis symptomene ikke bedrer seg i løpet av en uke, eller hvis de blir verre, sjekk med legen din.

Vurdere muligheten for viral resistens mot acyclovir hvis liten eller ingen bedring i symptomer under behandlingen.

De berørte av herpes områder bør holdes så rent og tørt som mulig. Også bruke løstsittende klær for å unngå irriterende sår (blemmer).

Herpes infeksjon i kjønnsorganene kan bli tatt fra eller spre seg til partneren din i løpet av noen seksuell aktivitet. Selv om du kan få herpes selv om din seksuelle partner har ingen symptomer, er mer sannsynlig å være spredt hvis sår er til stede infeksjonen. Dette gjelder inntil sårene er fullstendig helbredet og skorper har falt av. Bruken av kondom (profylaktisk) kan bidra til å hindre spredning av herpes. Imidlertid vil sæddrepende (sperm-dreping) gelé eller et diafragma ikke bidra til å hindre spredning av herpes. Derfor er det best å unngå seksuell aktivitet hvis enten du eller din partner har noen symptomer på herpes. Det er også viktig å huske at acyclovir vil ikke holde deg fra å spre herpes til andre.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Forholdsregler når du bruker Zovirax

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori B Ingen påvist risiko hos mennesker

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Zovirax bivirkninger

Zovirax salve (acyclovir aktuell)

Herpes Simplex acyclovir, Abreva, Zovirax krem, Blistex, docosanol aktuell

Forkjølelsessår acyclovir, Valtrex, Valacyclovir, Famvir, famciclovir, tetrakain aktuell, Denavir, benzokain aktuell, Zovirax krem, Orabase, penciklovir aktuell

 eller gå delta i Zovirax salve støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.