zanamivir (inhalasjon) beskrivelse og merkenavn

Zanamivir tilhører familien av legemidler som kalles antivirale midler, som brukes til å behandle infeksjoner forårsaket av virus. Legemidlet anvendes for behandling av infeksjoner forårsaket av influensa-virus (influensa A og influensa B). Dette legemidlet kan også anvendes for å forebygge og behandle svineinfluensa A.

Zanamivir kan redusere influensasymptomer (svakhet, hodepine, feber, hoste, rennende eller tett nese, og sår hals) med 1 til 1,5 dager. Zanamivir kan også brukes til å forebygge influensa infeksjon hvis du har kommet i nærkontakt med noen som har influensa.

Dette legemidlet må startes innen 2 dager etter å ha influensasymptomer. Zanamivir vil ikke holde deg fra å spre viruset til andre mennesker. Det virker kanskje ikke for alle. Zanamivir kanskje ikke for deg hvis du er alvorlig syk eller har pusteproblemer (f.eks astma eller kronisk obstruktiv lungesykdom). Hvis du får influensa vaksine hvert år, fortsetter å gjøre det. Zanamivir er ikke en erstatning for din årlige influensavaksine.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Disk