Zaleplon (oralt) beskrivelse og merkenavn

Zaleplon tilhører gruppen av legemidler som kalles sentralnervesystemet (CNS) beroligende midler (legemidler som gjør deg døsig eller mindre våken). Zaleplon brukes til å behandle søvnløshet (søvnvansker). Generelt sett, når søvn legemidlene brukes hver natt i lang tid, kan de miste sin effektivitet. I de fleste tilfeller bør sove medisiner bare brukes i korte perioder, for eksempel 1 eller 2 dager, og generelt for ikke lenger enn ett eller 2 uker.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Søvn medisiner kan føre til en spesiell type minne tap eller “hukommelsestap”. Når dette skjer, ikke en person ikke husker hva som har skjedd i løpet av de flere timer mellom bruk av medisin og den tiden da dens effekter slites av. Dette er vanligvis ikke et problem siden de fleste sovner etter å ha tatt medisinen. I de fleste tilfeller, kan hukommelsesproblemer unngås ved å ta zaleplon bare når du er i stand til å få minst 4 timers søvn før du må være aktiv igjen. Sørg for å snakke med legen din dersom du tror du har problemer med hukommelsen.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av zaleplon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

kapsel

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatri-spesifikke problemer som ville begrense nytten av zaleplon hos eldre. Imidlertid forvirring og fallende er mer sannsynlig å forekomme hos eldre, som vanligvis er mer følsomme enn yngre voksne til effektene av zolpidem. Eldre pasienter kan kreve en lavere dose for å bidra til å redusere uønskede effekter.

allergi

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

geriatrisk

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Andre medisinske problemer

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

dosering

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Hvis for mye er tatt, kan det bli vanedannende (forårsaker mental eller fysisk avhengighet).

Ta zaleplon like før du går til sengs, når du er klar til å gå i dvale. Denne medisinen virker meget raskt å sette deg til å sove.

Ikke ta denne medisinen når planen ikke tillater deg å få minst 4 timer sleep.If du må våkne opp før dette, kan du fortsette å føle deg søvnig og kan oppleve hukommelsesproblemer, fordi effekten av medisinen ikke har hatt tid til å avta.

Zaleplon kan tas med eller uten mat eller på en full eller tom mage. Men å ta denne medisinen med eller umiddelbart etter en tung eller et fettrikt måltid kan gjøre zaleplon ikke jobbe så fort.

Denne medisinen bør komme med et medikament guide. Les og følg disse instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

Hvis du tror du trenger å ta zaleplon for mer enn 7 til 10 dager, sørg for å diskutere det med legen din. Insomnia som varer lenger enn dette kan være et tegn på en annen medisinsk problem.

Tapte Dose

Dette legemidlet vil legge til effekter av alkohol og andre sentralnervesystemet (CNS) beroligende midler (legemidler som forårsaker tretthet). Noen eksempler på CNS depressiva er antihistaminer eller medisin for høysnue, andre allergier eller forkjølelse: beroligende midler, beroligende midler, eller sove medisiner; resept smerte medisin eller narkotika, barbiturater, medisin for beslag, muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi. Sjekk med legen din før du tar noen av de ovennevnte mens du bruker denne medisinen.

Lagring

Denne medisinen kan føre til at noen mennesker, spesielt eldre personer, til å bli døsig, svimmel, ør, klønete eller ustø, eller mindre våken enn de er normalt. Selv om zaleplon er tatt ved sengetid, kan det føre til at noen mennesker til å føle seg døsig eller mindre våken på som oppstår. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på zaleplon før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel, ustø, eller ikke er på vakt eller i stand til å se godt.

Dersom du utvikler noen uvanlige og rare tanker eller atferd mens du tar zaleplon, sørg for å diskutere det med legen din. Noen endringer som har skjedd i mennesker tar denne medisinen er som de sett i mennesker som drikker alkohol og deretter handle på en måte som ikke er normalt. Andre endringer kan være mer uvanlige og ekstreme, slik som forvirring, hallusinasjoner (se, høre, lukte eller føle ting som ikke er der), og uvanlig spenning, nervøsitet, eller irritabilitet.

Denne medisinen kan føre til søvnrelatert atferd som å kjøre en bil (søvn-kjøring), gå (i søvne), har sex, telefonsamtaler, eller lage og spise mat mens sover eller ikke helt våken. Dersom disse reaksjonene oppstår, legen din med en gang.

Hvis du vil ta zaleplon i lang tid, ikke slutte å ta den uten først å sjekke med legen din. Legen din kan ønske å redusere gradvis mengden du tar før du stopper helt. Stoppe denne medisinen plutselig kan føre til tilbaketrekking bivirkninger.

Etter å ha tatt zaleplon for søvnløshet, kan du ha problemer med å sove (rebound insomnia) for de første nettene etter at du slutter å ta det.

Hvis du tror du eller noen andre kan ha tatt en overdose av denne medisinen, få akutt hjelp med en gang. Tar en overdose av zaleplon eller ta alkohol eller andre CNS-depressiva med zaleplon kan føre til pusteproblemer og bevisstløshet. Noen tegn på en overdose er klossethet eller ustøhet, forvirring, alvorlig tretthet, lavt blodtrykk, uvanlig sløvhet eller følelsen svak, og urolig puste.

Zaleplon kan føre til en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Slutt å ta dette legemidlet og ringe legen din med en gang hvis du har kløe, elveblest, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen mens du bruker denne medisinen.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Etter at du slutter å bruke denne medisinen, kan det likevel gi noen bivirkninger som trenger oppmerksomhet. I løpet av denne perioden, sjekk med legen din umiddelbart hvis du merker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.