Yohimbe

Vanlige navn: Yohimbe også er kjent som yohimbehe, og yohimbin. Dette treet vokser gjennom de afrikanske nasjonene i Kamerun, Gabon, og Zaire. Den alkaloid yohimbin også er hentet fra Aspidosperma quebrachotreets blanco og Rauwolfia serpentina.

Effekt-sikkerhetsgodkjenning

OO … Ethno eller andre bevis på effekt.

sikkerhetsgodkjenning

Barken av vestafrikanske Yohimbe treet er rik på alkaloid yohimbin, og både råolje bark og renset sammensatte lenge har blitt hyllet som aphrodisiacs. Barken ble røkt som en hallusinogen og har vært brukt i tradisjonell medisin til behandling av angina og hypertensjon.

I dag Yohimbe blir undersøkt for behandling av organisk impotens, særlig pasienter med diabetes, og for bruk som et afrodisiakum. Yohimbe kan føre til utvidelse av perifere blodkar sammen med sentralnervesystemet stimulering. Derfor har stoffet blitt undersøkt for erektil dysfunksjon. Kliniske studier foreslår at Yohimbe kan være effektiv i behandling av mannlig organisk impotens.

En eldre resept produkt (Afrodex, BENTEX Pharmaceuticals) kombinert 5 mg hver av yohimbin HCl, Methyltestosterone, og Nux vomica i en kapsel for behandling av mannlig klimakteriet og impotens. Selv om en rekke kliniske forsøk ble gjennomført med dette produktet, resultatene generelt var lite imponerende. Nyere undersøkelser nå foreslår sterkt at høyere doser av stoffet (6 mg tre ganger daglig) kan være effektive i behandling av organisk impotente menn. En meta-analyse av kliniske studier funnet Yohimbe bedre enn placebo. Alle studier evaluert funnet en positiv respons på Yohimbe og få bivirkninger ble rapportert.

Yohimbe kan bidra til å forhindre synkope (besvimelse), som foreslått i kliniske studier.

Referer til produsentens anbefalinger.

Dette stoffet bør ikke brukes i nærvær av nyre- eller leversykdom.

Skal ikke brukes under graviditet og amming.

Ingen godt dokumentert.

Dette stoffet kan forårsake alvorlig hypotensjon, hypertensjon, mageubehag, og svakhet.

Yohimbe kan påvirke sentralnervesystemet stimulering og lammelser, og kan utløse psykoser i disponerte individer.

Referanser