yoga

Hatha yoga inkluderer meditasjon og øvelser for å hjelpe deg med å forbedre fleksibilitet og puste, redusere stress, og opprettholde helse. Folk har praktisert yoga i tusenvis av år i India. Yoga er basert på ideen om at kropp og sinn er ett. Utøvere tror at yoga bedrer helsen ved å forbedre hvordan du ser verden, som beroliger ånd og reduserer stress.

To grunnleggende komponentene i Hatha yoga er riktig pust og øvelser, kalt positurer, som strekker kroppen. Du gjør positurer mens du står, liggende, sittende i en stol, eller i en head posisjon. Mens praktisere en holdning, trenger du pusteøvelser for å hjelpe slappe muskler, opprettholde holdning, og fokuserer tankene dine.

Hatha er en av mange typer yoga. Mens hver type fokuserer på ulike aspekter av yoga, alle har samme mål, som ikke bare bedret fysisk og psykisk helse, men oppnåelse av “enhet” med et høyere vesen, selvet, eller noen form for høyere bevissthet.

De fleste som prøver yoga for meditasjon finner ut at det øker fleksibiliteten og reduserer stress. Hvis du lider av en langvarig (kronisk) medisinsk tilstand, kan du ofte kombinere yoga og konvensjonell medisinsk behandling.

Flere studier har vist at yoga bidrar til lavere blodtrykk, forbedrer en persons følelse av velvære, reduserer tretthet, og kan hjelpe personer som har astma lære å puste lettere.

Eksperter anser yoga for å være trygg.

Alltid legen din dersom du bruker en alternativ terapi eller hvis du tenker på å kombinere en alternativ behandling med konvensjonell medisinsk behandling. Det kan ikke være trygt å gi avkall på din konvensjonell medisinsk behandling og stole bare på en alternativ terapi.

Som enhver fysisk aktivitet, kan yoga forårsake muskel stammer eller forstuinger. Lett strekk før en yoga økt kan bidra til å forhindre skader.

Adam Husney, MD – Family Medicin; Kathleen Romito, MD – Family Medicine

14 november 2014

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …