yoga: fordeler, intensitetsnivå, og mer

Workout moter kommer og går, men nesten ingen andre treningsprogram er like varig som yoga. Det har eksistert i mer enn 5000 år.

Yoga gjør mer enn å brenne kalorier og tone musklene. Det er en trening for sinn-kropp som kombinerer styrke og strekke positurer med dyp pusting og meditasjon eller avslapping.

Det er mer enn 100 ulike former for yoga. Noen er raske og intense. Andre er milde og avslappende.

Eksempler på forskjellige yoga former inkluderer

Intensiteten av yoga trening avhenger av hvilken form for yoga du velger. Teknikker som hatha og Iyengar yoga er milde og treg. Bikram og power yoga er raskere og mer utfordrende.

Kjerne: Ja. Det er yoga for å målrette omtrent hver kjerne muskler. Lyst til å stramme dem kjærlighet håndtak? Deretter rekvisitt deg opp på den ene armen og gjøre en side planke. For å virkelig brenne ut midten av magemusklene, kan du gjøre båten positur, der du balansere på sit bein og hold bena opp i luften.

Arms: Yes.With yoga, trenger du ikke bygge arm styrke med frie vekter eller maskiner, men med vekten av din egen kropp. Noen positurer, som planken, spre vekten din likt mellom armer og ben. Andre, som kran- og kråke positurer, utfordre armene enda mer ved å gjøre dem støtte hele kroppsvekten.

Ben: Ja. Yoga fungerer alle sider av bena, inkludert dine quadriceps, hofter og lår.

Setemuskler: Ja. Yoga knebøy, broer og kriger utgjør bære dype knebøyninger, som gir deg en mer skulpturerte bak.

Rygg: Ja. Trekk som peker nedover hund, barnets positur, og katt / ku gi ryggmuskulaturen en god strekk. Det er ikke rart at forskning finner yoga er bra for å lindre en sår rygg.

Fleksibilitet: Ja. Yoga strekke på musklene og øke omfanget av bevegelse. Med vanlig praksis, vil de forbedre fleksibiliteten.

Aerobic: Nei Yoga anses ikke aerobic trening, men de mer atletiske varianter, som power yoga, vil gjøre deg svette. Og selv om yoga er ikke aerobic, finner forskning det er like bra som aerobic trening for bedre helse.

Styrke: Ja. Det tar mye styrke til å holde kroppen i en balansert positur. Vanlig praksis vil styrke musklene i armer, rygg, ben og kjerne.

Sport: Nei. Yoga er ikke konkurransedyktig. Fokuser på din egen praksis, og ikke sammenligne deg selv til andre mennesker i klassen.

Low-Impact: Ja. Selv om yoga vil gi deg en full body workout, vil det ikke satt noen innvirkning på leddene.

Koste. Varierer. Hvis du allerede vet veien rundt en yoga matte, kan du øve gratis hjemme. Videoer og klasser vil koste deg ulike mengder penger.

Bra for nybegynnere? Ja. Folk i alle aldre og fitness nivåer kan gjøre det mest grunnleggende yoga og strekninger.

Utendørs. Ja. Du kan gjøre yoga hvor som helst, inne eller ute.

Hjemme. Ja. Alt du trenger er nok plass til yoga matten.

Utstyr som kreves? Nei, du trenger ikke noe utstyr fordi du vil stole på din egen kroppsvekt for motstand. Men du vil sannsynligvis ønske å bruke en yoga mat for å holde deg fra å skli rundt i stående positurer, og å kvele deg mens du er i sittende og liggende posisjoner. Andre, valgfritt utstyr inkluderer en yoga ball for balanse, en yoga blokk eller to, og stropper for å hjelpe deg å nå dine føtter eller knytte hendene bak ryggen din.

Det finnes mange typer yoga, fra den fredelige hatha til høy intensitet power yoga. Alle typer ta treningen til et nivå av sinn-kropp-tilkobling. Det kan hjelpe deg å slappe av og fokusere mens få fleksibilitet og styrke. Yoga kan også øke humøret.

Selv om det er mange instruksjons bøker og DVDer på yoga, er det vel verdt det å investere i noen klasser med en god instruktør som kan vise deg hvordan du gjør positurer.

Sjansene er, det er en type yoga som passer dine behov og kondisjon. Det er et godt valg hvis du vil ha en helhetlig tilnærming til kropp og sinn styrke.

Yoga er ikke for deg hvis du liker en rask bevegelse, konkurransedyktig trening. Være åpent sinn, siden det er fysiske og mentale fordelene du kan få ved å legge litt yoga i din fitness plan, selv om det ikke er din viktigste treningen.

Er det bra for meg hvis jeg har en helsetilstand?

Yoga er en flott aktivitet for deg hvis du har diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, eller hjertesykdom. Det gir deg styrke, fleksibilitet, og mind-kroppsbevissthet. Du må også gjøre noe aerobic (som gange, sykling eller svømming) hvis du ikke gjør en rask bevegelse type yoga.

Hvis du har høyt blodtrykk, diabetes eller hjerteproblemer, spør legen din hva du kan gjøre. Du må kanskje unngå visse stillinger, som de hvor du er opp ned eller at etterspørselen mer balanse enn du har akkurat nå. En svært mild program for yoga, kombinert med en lett aerobic aktivitet som gange eller svømming, kan være den beste måten å starte.

Har du leddgikt? Yoga kan hjelpe deg å holde fleksibel og sterk uten å sette ekstra stress på leddene. Du får fordelen av et sinn-kropp tilnærming som kan hjelpe deg å slappe av og energi.

Hvis du er gravid, kan yoga bidra til å holde deg avslappet, sterk og i form. Hvis du er ny til yoga, la legen din vet at du ønsker å gi det et forsøk. Se etter en instruktør som har erfaring i å undervise prenatal yoga.

Du må gjøre noen justeringer som barnet og magen vokse og tyngdepunkt skift. Etter første trimester, ikke gjør noen positurer som du har liggende på ryggen. Og ikke prøv å strekke lenger enn du gjorde før svangerskapet. Dine graviditet hormoner vil løsne opp leddene og gjøre deg mer sannsynlig å bli skadet.

Mens du er gravid, unngå stillinger som legger press på magen eller lav rygg. Ikke gjør “hot” yoga, der romtemperaturen er svært høy.

KILDER

Yoga Association: “General Yoga informasjon.”

NIH: “Yoga for Health.”

Pressemelding, Gruppe Health Research Institute.

Council on Exercise: “Does Yoga virkelig gjøre kroppen bra?”

Ross, A. Journal of Alternative og komplementær medisin, januar 2010.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …