whiplash behandlinger og medisiner

Målene for behandlingen er å kontrollere smerte, gjenopprette normale bevegelsesutslag i nakken og gå tilbake til normale aktiviteter. I løpet av behandlingen vil variere avhengig av alvorlighetsgraden av nakkesleng. For noen mennesker, kan over-the-counter narkotika og ved hjemmetjenesten være tilstrekkelig. Andre mennesker kan trenge reseptbelagte legemidler, spesialisert smertebehandling eller fysioterapi.

Legen kan anbefale en eller flere av følgende behandlinger for å minske smertene

Legen vil sannsynligvis forskrive en rekke stretching og bevegelse øvelser for å gjenopprette utvalg av bevegelse i nakken og gjøre deg i stand til å gjenoppta normale aktiviteter. Du kan bli bedt om å bruke fuktig varme eller for å ta en varm dusj før trening. Øvelser kan inkludere

Legen din kan henvise deg til en fysioterapeut hvis du trenger hjelp til å lære range-of-motion øvelser eller hvis du opplever kroniske smerter fra whiplash. Terapeuten kan innføre ytterligere øvelser for å styrke muskler, bedre holdning og gjenopprette normal bevegelse. Målet er å skape en tilpasset rutine som til slutt kan du gjøre uavhengig hjemme.

smerte~~POS=TRUNC

trening

Mykt skum cervical krage gang ble ofte brukt for nakkeslengskader å holde nakken og hodet fortsatt. Undersøkelser har imidlertid vist at fastholde halsen i lange perioder kan redusere muskelstyrke og nedsette utvinning.

Anbefalinger for bruk av en krage varierer, men bruk er vanligvis begrenset til ikke mer enn tre timer om gangen i løpet av den første uken etter skade, når du opplever mer alvorlig smerte. Legen kan også anbefale bruk av en krage hvis det hjelper deg å sove om natten.

Fysioterapi

skum krager