whey protein bakgrunn

Naturlig Standard® Pasient Monograph, Copyright © 2016 (). Alle rettigheter reservert. Kommersiell distribusjon forbudt. Denne monografien er ment kun til informasjonsformål, og bør ikke tolkes som bestemt lege. Du bør ta kontakt med en kvalifisert helsepersonell før du tar beslutninger om behandling og / eller helsemessige forhold.

Melk er satt sammen av to hovedtyper av proteiner, kasein klasse og mysen klasse.

Whey protein inneholder høyere nivåer av essensielle aminosyrer. De brukes i iskrem, brød, suppe, baby formel, og andre matvarer.

Nøkkelen til karakterer

Allergi (forebygging)

Myseproteinprodukter kan behandles på en rekke måter. De ferdige produktene har ofte ulike nivåer av protein, sukker, mineraler og fett.

Myseprotein er et lettfordøyelig proteinkilde. Det er også en populær proteintilskudd for å bedre immunforsvaret og muskelstyrke. Det er også brukt for å forebygge hjertesykdom, diabetes og bein tap.

Det er god dokumentasjon for å støtte bruk av whey protein for å lindre allergi symptomer, redusere appetitten, og gir protein. Det er ganske godt bevis for å støtte bruk for å forbedre blodsukkernivået, øke muskelmasse og styrke, og fremme vekttap. Mer forskning er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

Neden doser er basert på vitenskapelig forskning, publikasjoner, tradisjonell bruk, eller ekspertuttalelser. Mange urter og kosttilskudd har ikke blitt grundig testet, og sikkerheten og effektiviteten kan ikke bevises. Merker kan gjøres annerledes, med varierende ingredienser, selv innenfor samme merke. Nedenfor doser kan ikke gjelde for alle produkter. Du bør lese produktetiketter, og diskutere doser med en kvalifisert helsepersonell før du starter behandlingen.

Daglige doser på 20-30 g myseprotein er blitt anvendt, uten å overstige 1,2 gram per kilo kroppsvekt. En whey inneholder protein shake etter trening har blitt brukt.

For å redusere appetitten, har whey protein blitt tatt av munnen i enkeltdoser, doser på opptil 60 gram, eller 0,5 gram per kilo kroppsvekt i form av Fonterra WPI 894 eller BiPRO®. Myseprotein er blitt tilsatt til yoghurt som en enkelt dose. Whey protein har blitt tatt av munnen i form av Lacprodan® DI-9213, som inneholder 1000 millijoule energi.

Nutrition (protein kilde)

For bentetthet, har melk som inneholder 30-40 milligram av melk basisprotein blitt tatt av munnen i 6-8 måneder. Doser på 30-60 milligram av whey basic protein har blitt tatt av munnen daglig i 24 uker. En dose på 250 ml av en skummet melkebasert drikk inneholdende 30 g myseprotein har blitt tatt gjennom munnen daglig i to år.

appetitt suppressant

For bronkospasme (unormale lunge muskel sammentrekning), har 30 gram denaturert myseprotein blitt tatt av munnen daglig i åtte uker.

diabetes

For kreft, har 30 gram whey protein blitt tatt av munnen daglig i seks måneder.

For risikoen for hjertesykdommer, har opp til 60 gram whey protein blitt tatt av munnen 1-2 ganger daglig i 4-36 uker. En dose på 45 g myseproteinisolat har blitt tatt av munnen som en enkelt dose til frokost. Milkshakes inneholder 45 gram whey isolat (Lacprodan®-DI-9224) eller myse hydrolysat (Lacprodan®-DI-3065) har blitt tatt av munnen som enkeltdoser. En enkelt dose av 5 g av et myse-avledet peptid (NOP-47) er tatt av munnen daglig. Opp til 15 gram smibar protein matrise (Wheygurte ™) har blitt tatt gjennom munnen to ganger daglig i tre måneder.

muskel~~POS=TRUNC styrke~~POS=HEADCOMP

Vekttap

Kviser

For kroniske lungelidelser, har 12 gram whey protein blitt tatt av munnen to ganger daglig i seks uker. En dose på 20 gram trykk myse i 120 ml av eplemos har blitt tatt gjennom munnen i 16 uker.

For cystisk fibrose (mucus oppbygging i lungene), har mysen i eplesaus blitt tatt gjennom munnen i en dose på 40 gram daglig i 28 dager. En dose på 10 gram myseproteinisolat (ImmunocalTM) har blitt tatt gjennom munnen to ganger daglig i tre måneder.

Allergi (behandling)

For dehydrering, har en drink som inneholder 15 gram per liter Impact whey protein blitt tatt av munnen over en time som en enkelt dose.

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

For diabetes, har whey protein blitt tatt av munnen som en enkelt dose i følgende former og doser: 45-55 gram, tatt alene eller lagt til suppe eller en potet, og enkeltdoser lagt til mat eller drikke. Doser på 5-10 gram glykemisk indeks-senk Peptidfraksjonen (Gilp) fra myse som en enkelt dose er tatt gjennom munnen. Whey protein har blitt tatt av munnen i form av Peptamen®.

bentetthet

For forbedring av fosfatnivåer i mennesker som gjennomgår dialyse, er 30 g av en lav-fosfat og lav-kalium myseproteinkonsentrat tatt gjennom munnen daglig i tre måneder.

For økt muskelstyrke, har whey protein blitt tatt av munnen i følgende doser og / eller skjemaer: opp til 45 gram blandet med Gatorade®, tre ganger ukentlig i opptil 14 uker, 1,2 gram per kilo alene eller blandet med sukrose pulver, daglig i seks uker, og 30 gram i poser blandet med mat eller drikke, to ganger daglig i 36 uker, 1,5 gram per kilo hydrolysert whey isolere daglig i 10 uker, og 33 gram som en del av en protein bar, daglig i ni uker, 1,5 gram per kilo umiddelbart etter trening og fire ganger daglig i 14 dager; 15 gram før og etter trening i 21 uker, og 1,0 gram per kg av myseproteinpulver daglig i 14 uker, og et meieri supplement inneholdende myseprotein, to ganger daglig i åtte uker.

For trening ytelse og utvinning, har whey protein blitt tatt av munnen i følgende doser og / eller skjemaer: enkeltdoser på 2 prosent whey hydrolysat i en test drink eller 25 gram i smakstilsatt vann, 0,4 gram per kilo per time med sukrose, 44 gram av appelsinsmak Maxi Promax ™ i doser før og etter trening, deretter to ganger daglig i tre dager, 42 gram før og etter trening, 1,2-1,5 gram per kg daglig med styrketrening.

For hørselstap, har en udenaturert whey protein supplement rik på glutation blitt tatt av munnen.

For H. pylori-infeksjon, 2,5 g immunmyseproteinkonsentrat (WPC-80) har blitt tatt av munnen tre ganger daglig i 28 dager.

For leverbetennelse, har 20 gram udenaturert cysteinrike whey protein isolat blitt tatt av munnen på to doser blandet med vann, daglig i 12 uker. En dose på 12 g myseprotein tilsettes til mousse har blitt tatt gjennom munnen to ganger daglig i 12 uker.

For HIV, følgende doser og / eller former for whey protein har blitt tatt av munnen: 40-45 gram 1-2 ganger daglig i 2-12 uker, 8,4 gram Immunocal ™ daglig i fire uker, deretter 19,6 gram daglig i fire uker, deretter 28 gram daglig i en uke, og til slutt 39,2 gram daglig i tre uker, 8.4-84 gram whey protein daglig, 2,4 gram per kilo daglig i en høy-kalori formel, og 42-84 gram daglig i en glutamin beriket formel.

For høyt blodtrykk, har 125-250 milliliter drikke supplert med whey peptider eller whey protein (Alacen®) blitt tatt av munnen daglig i 12 uker til to år. En dose på 20 gram hydrolysert myseprotein eller umodifisert myseprotein har blitt tatt gjennom munnen daglig i seks uker.

For immunforsvar, har 5 gram whey protein blitt tatt av munnen tre ganger daglig i åtte uker.

For ernæring (protein kilde), har 0,8 gram per kilo protein (med 50 prosent å være whey protein) blitt tatt av munnen daglig i 15 dager. Opp til 15 g myseprotein er blitt tatt av munnen som en enkelt dose. Doser på 0,3 gram per kilo av myseprotein til 0,48 gram kasein har vært tatt av munnen som en enkelt dose.

For psoriasis, har 5 gram XP-828L whey protein ekstrakt blitt tatt av munnen daglig i 56 dager.

For vekttap, følgende skjemaer og / eller doser av whey protein har blitt tatt av munnen: Prolibra ™ for 12 uker, 240 kilokalorier daglig i to måneder, 25 gram to ganger daglig i 12 uker, 1 liter av en melkebasert whey drikke , daglig i 12 uker, 51-52 gram pakker som inneholder 27,5 gram av en ost-avledet whey protein supplement (whey protein konsentrat-80), to ganger daglig i 23 uker, og Designer Whey® i åtte uker.

For tannplakk, whey protein tannkrem og tannpulver (0-20 prosent) har vært brukt i åtte uker.

For allergier, har 10 gram whey protein (HMS90 ™) er tatt av munnen to ganger daglig i en måned. Formler som inneholder hydrolyserte myseproteiner har blitt tatt av munnen for de fire første månedene i spedbarn.

Bronkospasme (unormale lunge muskelkontraksjon)

For å redusere appetitten, har 1 gram per kilo eller opp til 50 gram whey protein blitt tatt av munnen som en enkelt dose.

Burns

For brannskader, har dietter supplert med ultrafiltrert myseprotein blitt tatt av munnen.

For cerebral parese, og 2,8 gram per 100 milliliter hydrolysert myseprotein blitt tatt av munnen som et enkelt måltid via matepumpe.

For cystisk fibrose, og 20 gram av trykk myse i eplesaus blitt tatt gjennom munnen i 28 dager. En dose på 10 g myseprotein har blitt tatt gjennom munnen to ganger daglig i tre måneder.

For eksem, har hydrolysert delvis eller omfattende whey morsmelkerstatninger blitt tatt av munnen.

For HIV, har whey protein blitt tatt av munnen en gang eller to ganger daglig i fire måneder, med den første dosen som representerer 20 prosent av det totale dagsbehovet, øker med 10 prosent hver måned over tre måneder, før forming 50 prosent av den totale daglige proteinbehovet.

For mitokondrielle sykdommer, har 10 gram ProtherSOD® blitt tatt av munnen daglig i 60 dager.

For infeksjon, har 0,3 gram per kilo Beneprotein® blitt injisert i venen hver morgen i inntil 28 dager.

Kreft

Disse bruker har blitt testet på mennesker eller dyr. Sikkerhet og effektivitet er ikke alltid blitt bevist. Noen av disse forholdene er potensielt alvorlig, og bør vurderes av en kvalifisert helsepersonell.

cerebral parese

Grading begrunnelsen

Kroniske lungelidelser

Nedenstående bruker er basert på tradisjon eller vitenskapelige teorier. De ofte ikke har blitt grundig testet på mennesker, og sikkerheten og effektiviteten har ikke alltid blitt bevist. Noen av disse forholdene er potensielt alvorlig, og bør vurderes av en kvalifisert helsepersonell.

forstoppelse

Cystisk fibrose (slim bygge opp i lungene)

Whey protein kan senke blodsukkernivået. Det bør utvises forsiktighet ved bruk av medisiner som kan også senker blodsukkeret. Folk tar medisiner for diabetes gjennom munnen eller insulin bør overvåkes nøye av kvalifisert helsepersonell, inkludert et apotek. Medisinering justeringer kan være nødvendig.

Whey protein kan føre til lavt blodtrykk. Det bør utvises forsiktighet hos personer som tar legemidler som senker blodtrykket.

Whey protein kan øke risikoen for blødning når det tas med legemidler som øker risikoen for blødning. Noen eksempler er aspirin, antikoagulantia ( “blodfortynnende”) som warfarin (Coumadin®) eller heparin, platehemmende stoffer som klopidogrel (Plavix®), og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen (Motrin, Advil ®) eller naproxen (Naprosyn ®, Aleve®).

Myseprotein kan forstyrre den måten kroppen behandler enkelte medikamenter ved hjelp av leveren er “P450” enzymsystemet. Som et resultat, kan nivåene av disse stoffene bli endret i blodet, og kan føre til endrede effekter eller potensielt alvorlige bivirkninger. Folk som bruker noen medisiner bør sjekke pakningsvedlegget, og snakke med en kvalifisert helsepersonell, inkludert en farmasøyt, om mulige interaksjoner.

Whey protein kan også samhandle med legemidler som påvirker appetitten, agenter som påvirker blodårene bredde, midler som påvirker immunsystemet, agenter som fremmer morsmelk, agenter som behandler unormal hjerterytme, agenter som behandler parasitter eller ormer, albendazole, alkohol, alendronat , anti-allergi midler, antibiotika, midler mot kreft, anti-inflammatoriske midler, anti-sår midler, antivirale midler, bein midler, kolesterolsenkende midler, tannmidler, fruktbarhet agenter, hjerte midler, hormonelle midler, indometacin, jernsalter, nyre agenter, levodopa, lever midler, lunge midler, humørendrende midler, muskel- og agenter, nervesystemet midler, smertestillende, ytelsesforbedring agenter, hud agenter, mage og tarm agenter, vekttap agenter og sårhelende agenter.

Whey protein kan senke blodsukkernivået. Det bør utvises forsiktighet ved bruk av urter eller kosttilskudd som kan også senker blodsukkeret. Blodsukker kan kreve overvåking, og doser kan trenge justering.

Whey protein kan føre til lavt blodtrykk. Forsiktighet bør utvises hos personer som tar urter eller kosttilskudd som senker blodtrykket.

Whey protein kan øke risikoen for blødninger da tatt med urter og kosttilskudd som antas å øke risikoen for blødning. Flere tilfeller av blødninger har blitt rapportert ved bruk av Ginkgo biloba, og færre tilfeller med hvitløk og så Palmetto. En rekke andre midler kan teoretisk øke risikoen for blødninger, selv om dette ikke har blitt påvist i de fleste tilfeller.

Myseprotein kan forstyrre den måten kroppen behandler visse urter eller kosttilskudd ved hjelp av leveren er “P450” enzymsystemet. Som et resultat, kan nivåene av andre urter eller kosttilskudd skal endres i blodet. Det kan også påvirke effekten at andre urter eller kosttilskudd muligens ha på P450.

Whey protein kan også samhandle med aminosyrer, anti-allergi urter og kosttilskudd, antibakterielle midler, anticancer urter og kosttilskudd, anti-inflammatoriske urter og kosttilskudd, antioksidanter, mot ulcus urter og kosttilskudd, antivirale urter og kosttilskudd, bein urter og kosttilskudd, kalsium, kolesterol -lowering urter og kosttilskudd, råmelk, kobber, kreatin, tann urter og kosttilskudd, fruktbarhet urter og kosttilskudd, folsyre, fruktooligosakkarider, urter og kosttilskudd brukes for hjertet, urter og kosttilskudd som påvirker appetitt, urter og kosttilskudd som påvirker blodårene bredde , urter og kosttilskudd som påvirker immunsystemet, urter og kosttilskudd som fremmer morsmelk, urter og kosttilskudd som behandle unormal hjerterytme, urter og kosttilskudd som behandler parasitter eller ormer, hormonelle urter og kosttilskudd, jern, nyre urter og kosttilskudd, leucin, limonen, lever urter og kosttilskudd, lunge urter og kosttilskudd, maltodekstrin, humørendrende urter og kosttilskudd, muskel- og urter og kosttilskudd, nervesystemet urter og kosttilskudd, omega-3 fettsyrer, smertestillende midler, ytelse ekstrautstyr urter og kosttilskudd, probiotika, selen , hud urter og kosttilskudd, soya, spirulina, mage og tarm urter og kosttilskudd, vitaminer, vekttap urter og kosttilskudd, sårhelende urter og kosttilskudd, og sink.

Denne informasjonen er basert på en systematisk gjennomgang av vitenskapelig litteratur, og ble peer-reviewed og redigert av bidragsytere til Natural Standard Forskningssamarbeid ().

monografi metodikk

2-Metyl-butanal, 3-metyl-butanal, 39kDa protein, sur myse protein, Alacen®, alfa-laktalbumin, alfa-lactorphin, aminosyrer, antioksidanter, apolipoprotein H-lignende myseprotein, Beneprotein®, beta-laktoglobulin A, beta- lactoglobulin B, beta-laktoglobulin isoform A, beta-laktoglobulin B isoformen, BiPRO®, bovin kolostrum myse, bovint serumalbumin (BSA), bovin transferrin, bovin myseproteinkonsentrat, forgrenede aminosyrer, kalsium, calmodulin, kasein, katepsin D, CD14, ost, ost myse, kobber, cottage cheese myse, cystein, denaturert lactoperoxidas, Designer Whey® protein pulver, dimetylsulfid tidlig amming protein, Enhanced Life Extension protein, EquiPro ™, FIL (Feedback hemmer av amming), folacin -binding protein, folat-bindende protein (FBP), Fonterra ™, Fonterra WPI 894, furosine, globular protein, glutamin, glutation, glykemisk indeks senke Peptidfraksjonen (Gilp), glycolactin, glycomacropeptide (GMP), glykoprotein PP3, glykosylert galle salt stimulert lipase (BSSL), geitemelk myse, geit myse, Gut Balance ™, HMS90 ™, hormoner, IgG1, IgG2, IgG rike fraksjoner, Immune WPC-40 ™, Immunocal ™, Immnunofortis®, immunglobuliner, Impact whey protein, Lacprodan ® DI-3065, Lacprodan® DI-9213, Lacprodan® DI-9224, lactalbumin, Lactermin ™, laktoferrin, lactoperoxidas, lactophorin, sen-amming protein, leucine, lysinoalanine, lysozym, magnesium, formbare protein matrise (MPM), MBP, methional, melk, melk basic protein, melk bestanddel, melkeprotein, melkeprotein isolat, melk proteose pepton-3, mineral mysekonsentrat, MUC15, NAN-HA®, N-glykaner, NOP-47, NOP47, NZMP whey protein Concentrate 392 , Optimune ™, Peptamen®, fosfat, fosforylert beta-laktoglobulin, fosforylert myse, Prolibra ™, prosaposin, protein N-bundet homocystein, proteínas del Suero de la leche (spansk), PROther®, ProtherSOD®, salte myse, selen, serum albumin, sialinsyre, søt myse, transformerende vekstfaktor β, transformerende vekstfaktor-beta-2 (TGF-beta-2), trichosurin, Ultra myse 90®, udenaturert myseprotein, vitamin B12, WE80BG, WGP-88, myse, myse surt protein, mysefraksjon, mysevekstfaktor ekstrakt, Wheygurte ™, myse peptider, mysepermeat, myseproteinkonsentrat, myseprotein hydrolysat, myseproteinisolat, myse proteine, WPC-80, sink.

USA Food and Drug Administration ikke strengt regulere urter og kosttilskudd. Det er ingen garanti for styrke, renhet eller sikkerheten til produkter, og effekter kan variere. Du bør alltid lese produktetikettene. Hvis du har en medisinsk tilstand, eller tar andre legemidler, urter, eller kosttilskudd, bør du snakke med en kvalifisert helsepersonell før du starter en ny behandling. Ta kontakt med en helsepersonell umiddelbart hvis du opplever bivirkninger.

Unngå hos personer med kjent allergi eller overfølsomhet for melk eller melkeprodukter, inkludert kumelk, sauemelk, geitemelk, og hoppemelk.

Allergiske reaksjoner (inkludert diaré, unnlatelse av å trives, spedbarn kolikk, utslett og oppkast) er rapportert med eksponering for whey.

Myseprotein er sannsynlig trygt for de fleste voksne når de anvendes i mengder som er anbefalt av produsenten.

dehydrering

dental plakk

Myseprotein er muligens trygg når det tas gjennom munnen som en enkelt dose på opp til 50 gram, eller når 30 gram tas gjennom munnen daglig i seks måneder.

Whey protein kan føre til unormal hjerterytme, endringer i kolesterolnivå, hodepine, økt risiko for diabetes, økt brudd eller osteoporose risiko, nyre dysfunksjon, leverskader, mage eller tarm symptomer (sure oppstøt, oppblåsthet, forstoppelse, kramper, gass, økt avføring , bevegelsesproblemer, kvalme, nedsatt appetitt, hevelse av lemmer, og urolig mage), og tørst.

Whey protein kan senke blodsukkernivået. Det bør utvises forsiktighet hos personer med diabetes eller lavt blodsukker, og i de som tar medisiner, urter, eller kosttilskudd som påvirker blodsukkeret. Blodsukkernivået må overvåkes av kvalifisert helsepersonell, inkludert en farmasøyt, og medisinering justeringer kan være nødvendig.

Whey protein kan øke risikoen for blødning. Det bør utvises forsiktighet hos personer med blødningsforstyrrelser eller de som tar legemidler som kan øke risikoen for blødning. Dosejustering kan være nødvendig.

Myseprotein kan forstyrre den måten kroppen behandler enkelte medikamenter ved hjelp av leveren er “P450” enzymsystemet.

Whey protein kan føre til lavt blodtrykk. Det bør utvises forsiktighet hos personer med lavt blodtrykk eller i de som tar medisiner eller urter og kosttilskudd som senker blodtrykket.

Døsighet eller sedasjon kan forekomme. Vær forsiktig hvis du kjører eller betjener tunge maskiner.

Bruk med forsiktighet hos personer som tar medisiner, inkludert midler som påvirker immunsystemet og agenter som lavere kolesterol.

Dialyse (en behandling for nyre dysfunksjon)

Diaré

Eksem (hud betennelse og hevelse)

Trening ytelse (og gjenoppretting)

Fatigue (i ryggskade)

Gastrointestinal reflukssykdom (sure oppstøt)

Vekst

Hørselstap

Hjertesykdomsforebygging

immunforsvar

Infeksjon

leverbetennelse

mental yteevne

mitokondrielle sykdommer

Myoklone lidelser (plutselige, ukontrollerte muskel rykk)

Psoriasis (kronisk rødhet og irritasjon)

Mage lidelser (kort gut syndrom)

Understreke

H. pylori infeksjon

Bruk med forsiktighet hos personer med mage eller tarm lidelser.

Unngå hos personer med kjent allergi eller overfølsomhet for melk eller melkeprodukter, inkludert kumelk, sauemelk, geitemelk, og hoppemelk.

Unngå i folk som er å unngå bruk av meieriprodukter.

Unngå å bruke whey protein langsiktig og i store mengder.

Bare godkjente kilder til myseprotein bør brukes i morsmelkerstatninger.

Det er en mangel på vitenskapelig dokumentasjon på bruk av whey protein under graviditet eller amming. Bare godkjente kilder til myseprotein bør brukes i morsmelkerstatninger. Allergiske reaksjoner er rapportert med eksponering for whey protein, inkludert diaré, unnlatelse av å trives, spedbarn kolikk, og utslett.

Abrahao V. nærende dysfunksjonell gut og whey protein. Curr.Opin.Clin.Nutr Metab Care 2012,15 (5):. 480-484; Brewer MS. Redusere fettinnholdet i kjøttdeig uten å ofre kvalitet: en gjennomgang. Meat.Sci 2012,91 (4). 385-395; Burd NA, Andrews RJ, West DW, et al. Muskel tid i strekk under styrketrening stimulerer differensialmuskelprotein sub-brøk syntetiske responser hos menn. J Physiol 1-15-2012,590 (Pt 2). 351-362; Gouni-Berthold I, Schulte DM, Krone W, et al. Mysen fermenteringsprodukt form protein matrix avtar Tags konsentrasjoner hos pasienter med metabolsk syndrom: en randomisert placebokontrollert studie. Br.J Nutr 2012,107 (11). 1694-1706; Gunnerud UJ, Heinzle C, Holst JJ et al. Effekter av pre-meal drinker med proteiner og aminosyrer på glykemisk og metabolske responser ved en senere sammensatt måltid. PLoS.One. 2012,7 (9). E44731; Gunnerud U, Holst JJ, Ostman E et al. Den glykemisk, insulinemic og plasma aminosyre svar på Equi-karbohydrat melk måltider, en pilotstudie av storfe og morsmelk. Nutr J 2012,11: 83.; Jain SK. L-cystein-tilskudd som en adjuvant terapi for type-2 diabetes. Can.J Physiol Pharmacol 2012,90 (8).: 1061-1064; Kerasioti E, Kiskini A, Veskoukis A, et al. Effekt av en spesiell karbohydrat-protein kake på oksidativt stress markører etter uttømmende sykling hos mennesker. Food Chem Toxicol. 2012,50 (8).: 2805-2810; Kreger JW, Lee Y, og Lee SY. Perseptuelle endringer og drivere av smak i høy protein ekstruderte snacks. J Food Sci 2012,77 (4). S161-S169; Mortensen LS, Holmer-Jensen J, Hartvigsen ML, et al. Effekter av ulike fraksjoner av whey protein på postprandial lipid og hormon responser i type 2 diabetes. Eur.J Clin.Nutr 2012,66 (7). 799-805; Oftedal OT. Utviklingen av melk sekresjon og sin gamle opprinnelse. Dyr. 2012,6 (3). 355-368; Ramos OL, Fernandes JC, Silva SI, et al. Spiselige filmer og belegg fra myseproteiner: en gjennomgang på formulering, og på mekaniske og bioaktive egenskaper. Crit Rev.Food Sci Nutr 2012,52 (6). 533-552; Ross EK, Gray JJ, Winter AN, et al. Immunocal (R) og bevaring av glutation som et nevrobeskyttende ny strategi for degenerative sykdommer i nervesystemet. Siste Pat CNS.Drug Discov. 2012,7 (3). 230-235; Sheikholeslami Vatani D og Ahmadi Kani Golzar F. Endringer i antioksidantstatus og kardiovaskulære risikofaktorer for overvektige unge menn etter seks uker tilskudd av whey protein isolat og styrketrening. Appetite 2012,59 (3). 673-678; van Calcar SC og Ney DM. Matprodukter laget med glycomacropeptide, en lav-fenylalanin whey protein, gir et nytt alternativ til aminosyre-baserte medisinske mat for ernæring forvaltning av fenylketonuri. J Acad.Nutr Diet. 2012,112 (8): 1201-1210.

Dette evidensbasert monografi ble utarbeidet av The Natural Standard Forskningssamarbeid

Høyt blodtrykk

Bruker basert på tradisjon eller teori