welchol

Colesevelam er et kolesterolsenkende legemiddel.

Colesevelam senker “dårlige” kolesterol i blodet, som også kalles LDL (low density lipoprotein) kolesterol. Senke LDL kolesterol kan redusere risikoen for herdet arterier, noe som kan føre til hjerteinfarkt, slag og sirkulasjonsproblemer.

Colesevelam er noen ganger brukt sammen med en annen kolesterolsenkende medisiner som atorvastatin (Lipitor), fluvastatin (Lescol), lovastatin (Mevacor), pravastatin (Pravachol), rosuvastatin (Crestor), eller simvastatin (Zocor).

Colesevelam er også brukt for å forbedre glykemisk kontroll hos mennesker med type 2 diabetes. Denne medisinen er ikke for behandling av type 1 diabetes.

Ikke ta colesevelam hvis du er i en tilstand av diabetisk ketoacidose (ringe legen din for behandling med insulin).

Colesevelam kan også brukes til formål som ikke er nevnt i denne medisinen guide.

Du bør ikke ta denne medisinen hvis du har en historie med tarmobstruksjon, hvis du har svært høye nivåer av triglyserider (en type fett i blodet), eller hvis du noensinne har hatt pankreatitt forårsaket av høye triglyserider.

Du bør ikke ta colesevelam hvis du er allergisk mot det, eller hvis du har

svært høye nivåer av triglyserider (en type fett) i blodet

en historie med tarmobstruksjon; eller

en historie om pankreatitt forårsaket av høye triglyserider.

For å sikre at colesevelam er trygt for deg, fortelle legen din hvis du har

problemer med å svelge

en mage, tarm eller fordøyelsesforstyrrelser

en historie med stor mage eller tarm kirurgi; eller

hvis du har en vitamin A, D, E eller K-mangel.

Colesevelam bør ikke gis til et barn yngre enn 10 år gammel, eller til en jente som ikke har startet ennå har menstruasjon.

FDA graviditet kategori B. Colesevelam forventes ikke å skade en ufødte baby. Fortell legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli gravid under behandlingen.

Tar colesevelam kan gjøre det vanskeligere for kroppen å absorbere visse vitaminer. Disse vitaminene er viktig hvis du er sykepleier en baby. Fortell legen din dersom du er bryst-mate en baby.

Den pulverform kan inneholde fenylalanin. Snakk med legen din før du bruker denne formen for colesevelam hvis du har fenylketonuri (PKU).

Følg alle instruksjonene på resept etiketten. Ikke ta denne medisinen i større eller mindre mengder eller lenger enn anbefalt.

Ta denne medisinen med et måltid og et glass vann eller annen væske.

Du må kanskje ta flere tabletter på en gang hver gang du tar colesevelam. Følg legens instruksjoner. Fortell legen din dersom du har problemer med å svelge tabletten hel.

For å bruke colesevelam pulver, tomt 1 pakke inn 4 til 8 dl vann, fruktjuice, eller en diett brus. Rør og drikke denne blandingen med en gang. For å få hele dosen, tilsett litt mer vann til det samme glasset, virvle forsiktig og drikke med en gang.

Colesevelam er bare en del av et behandlingsopplegg som også kan omfatte kosthold, mosjon og vektkontroll. Følg legens instruksjoner nøye.

Du må ikke endre dosen eller tidspunktet for andre kolesterol eller diabetes medisiner uten legens råd.

Mens du bruker colesevelam, må du kanskje hyppige blodprøver.

Oppbevar ved romtemperatur unna fuktighet og varme.

Ta den glemte dosen så snart du husker det (husk å ta medisinen sammen med mat og et fullt glass vann). Hopp over den glemte dosen hvis det er nesten tid for neste planlagte dose. Ikke ta ekstra medisin for å gjøre opp ubesvarte dose.

Søk øyeblikkelig legehjelp eller ringe Poison Hjelp linjen på 1-800-222-1222.

Ikke ta noen andre medisiner innen 4 timer før du tar colesevelam. Colesevelam kan gjøre det vanskeligere for kroppen å absorbere visse andre medisiner.

Unngå å spise mat som inneholder mye fett eller kolesterol. Colesevelam vil ikke være like effektiv i å senke kolesterolet dersom du ikke følger et kolesterolsenkende kosthold plan.

Få nødstilfelle medisinsk hjelp hvis du har noen av disse tegnene på en allergisk reaksjon: elveblest; pustevansker, hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg.

Slutt å bruke colesevelam og ringe legen med en gang hvis du har alvorlig forstoppelse eller magesmerter.

Vanlige bivirkninger kan omfatte

mild forstoppelse

kvalme, oppkast, urolig mage, fordøyelsesbesvær

slapphet og sliten

hodepine

Muskelsmerte; eller

rennende nese, sår hals, influensa symptomer.

Dette er ikke en komplett liste over bivirkninger og andre kan forekomme. Ring legen din for medisinske råd om bivirkninger. Du kan rapportere bivirkninger til FDA på 1-800-FDA-1088.

Fortell legen din om alle legemidler du bruker, og de du starter eller slutter å bruke under behandlingen med colesevelam, spesielt

beksaroten

ciklosporin

levotyroksin

olmesartan

prevensjons piller; eller

insulin eller muntlig diabetes medisiner, spesielt glimepirid, glipizid, glibenklamid, metformin.

Denne listen er ikke komplett. Andre medikamenter kan interagere med colesevelam, inkludert reseptbelagte og over-the-counter medisiner, vitaminer og urteprodukter. Ikke alle mulige interaksjoner er nevnt i denne medisinen guide.

 Cerner Multum, Inc. Versjon: 9.01. Revisjonsdato: 2013-06-16, 23:28:35.