warfarin (oralt)

WAR-langt-in

Warfarin kan forårsake store eller dødelige blødninger. Regelmessig monitorering av INR bør utføres på alle behandlede pasienter. Narkotika, kosttilskudd endringer, og andre faktorer påvirker INR nivåer oppnås med warfarin natrium terapi. Instruere pasienter om forebyggende tiltak for å minimere risikoen for blødninger og rapportere tegn og symptomer på blødning.

I USA.

Tilgjengelige dosering Forms

Terapeutisk Klasse: Antikoagulasjonsmiddel

Kjemisk Klasse: Kumarin (klasse)

Warfarin er en antikoagulant. Den brukes til å redusere koaguleringsevne av blodet, og for å bidra til å hindre skadelige propper dannes i blodårene. Det er ofte brukt for å forebygge eller behandle dyp venetrombose, en tilstand der skadelige blodpropper dannes i blodkarene i bena. Disse blodpropper kan reise til lungene og forårsake en tilstand som kalles lungeemboli. Warfarin brukes også for å forebygge eller behandle blodpropper som er forårsaket av visse hjertelidelser eller åpen hjertekirurgi. Det kan brukes etter et hjerteinfarkt for å hindre blodpropp fra forming. Selv om det ikke vil løse opp blodpropper som allerede har dannet, kan warfarin holde blodpropp fra å bli større og forårsaker mer alvorlige problemer.

warfarin er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For warfarin, bør følgende vurderes

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på warfarin eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av warfarin i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av warfarin hos eldre. Imidlertid kan eldre pasienter krever forsiktighet og en justering av dosen, spesielt de som står i fare for blødninger.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar warfarin, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av warfarin med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Bruk av warfarin med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Bruk av warfarin med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av warfarin med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker warfarin, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Ved hjelp av warfarin med noe av det følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker warfarin, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av warfarin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Legen din vil fortelle deg hvor mye av warfarin å bruke og hvor ofte. Dosen kan måtte endres flere ganger for å finne ut hva som fungerer best for deg. Ikke bruk mer medisin eller bruke det oftere enn legen din forteller deg.

Følg nøye legens anvisninger om noen spesiell diett. warfarin fungerer best når du spiser omtrent samme mengde vitamin K i maten hver dag. Fortell legen din før du endrer din diett. Unngå store endringer i hvor mye vitamin K du spiser. Noen matvarer som har en høy mengde vitamin K er asparges, brokkoli, rosenkål, kål, grønne bladgrønnsaker (som collards, nepe greener, sennep greener, spinat og salat greener), plommer, rabarbra, og visse vegetabilske oljer ( for eksempel soyaolje og rapsolje).

Ikke drikk alkohol mens du bruker warfarin. Også unngå å drikke tranebærjuice eller spise tranebær produkter.

Du kan ta tablettene på en full eller tom mage.

warfarin bør komme med en Medisinering Guide. Les og følg disse instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Dosen av warfarin vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av warfarin. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av warfarin, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å se om medisinen fungerer som den skal. Blodprøver, som for eksempel INR, for å sjekke for riktig dosering og uønskede bivirkninger. Pass på å holde alle avtaler.

Ved hjelp av warfarin mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Ikke slutt å ta noen av dine medisiner eller starte noen ny resept eller over-the-counter (OTC) medisiner med mindre de har blitt diskutert med legen din. Ha en liste over dine medisiner med deg til enhver tid. Dette inkluderer reseptbelagte legemidler, reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Ikke ta andre legemidler som også inneholder warfarin. Bruk av for mye warfarin kan føre til alvorlige blødningsproblemer.

Sørg for at noen lege eller tannlege som behandler deg vet at du bruker warfarin. Du må kanskje slutte å bruke warfarin flere dager før kirurgi eller medisinske tester.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis du begynner å ha diaré, feber, eller noen tegn på infeksjon.

warfarin kan føre til at huden nekrose eller koldbrann. Ring legen din med en gang hvis du har en smerte, fargeendring eller temperaturforandring til alle områder av kroppen din. Også ringe legen din med en gang hvis du har vondt i tærne, og de ser lilla eller mørk i fargen. Dette kan være tegn på en alvorlig medisinsk problem.

warfarin kan øke sjansen for blødning. Sjekk med legen din med en gang hvis du merker noen uvanlige blødninger eller blåmerker; svart, tjæreaktig avføring; blod i urin eller avføring; eller finne røde flekker på huden din. Unngå å plukke på nesen. Hvis du trenger å blåse nesen, blåse det forsiktig.

Vær forsiktig når du bruker en vanlig tannbørste, tanntråd eller tannstikker. Din lege, tannlege eller sykepleier kan anbefale andre måter å rense tennene og tannkjøttet. Sjekk med legen din før du får noen tannarbeid gjort.

Vær forsiktig så du ikke skjærer deg når du bruker skarpe gjenstander, for eksempel en barberhøvel eller fingernegl eller tånegl kuttere. Unngå kontakt sport eller andre situasjoner hvor blåmerker eller skade kan oppstå.

Det anbefales at du bære identifikasjon som sier at du bruker warfarin. Hvis du har noen spørsmål om hva slags legitimasjon for å bære, sjekk med legen din.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.