walking lungebetennelse (mykoplasma lungebetennelse): Symptomer, årsaker og behandlinger

“Walking lungebetennelse” høres ut som det kan være et tegn på en sci-fi horror flick. Selv om denne formen for smittsom lungebetennelse kan gjøre deg ulykkelig, det er faktisk den minst skremmende slags lungebetennelse. Det er fordi det er en mild lungebetennelse og ikke generelt krever sykehusinnleggelse. Du kunne ha ganglungebetennelse og ikke engang vet det.

Symptomene på pneumoniacan inklu; Feber, med eller uten kulden; Muskel verke; Fatigu; Forstørrede lymfeknuter i NEC; Bryst pai; Sår throa; Hoste som vanligvis bringer opp bare en liten mengde mucu; Puste breat; Rapid puster; Du kan også legge merke til kvalme, oppkast, diaré, tung svette, og mental forvirring; Bakteriell lungebetennelse hos barn kan ha mer subtil symptom; Anstrengt og rask pust …

Walking lungebetennelse er en ikke-medisinsk begrep for å beskrive et mildt tilfelle av lungebetennelse. Det kan også bli kalt atypisk lungebetennelse fordi sykdommen er forskjellig fra mer alvorlige tilfeller av lungebetennelse forårsaket av typiske bakterier.

Lungebetennelse er en sykdom i lungene, som ofte resulterer fra en lungeinfeksjon. Mange ting kan føre til lungebetennelse, inkludert

Walking lungebetennelse er ofte et resultat av en lungeinfeksjon fra en bakteriemikroorganisme som heter Mycoplasma pneumoniae.

Folk som har ganglungebetennelse er sjelden sengeliggende eller trenger å bli innlagt på sykehus. Noen kan også føle seg godt nok til å gå på jobb og fortsette med andre faste rutiner, akkurat som de kanskje med en kald.

Alle i alle aldre kan få vandre lungebetennelse. Walking lungebetennelse fra mycoplasma er mest vanlig, men hos eldre barn og voksne som er yngre enn 40 år.

Folk som bor og arbeider i overfylte steder, for eksempel skoler, hjemløse, og fengsler har en høyere risiko for å pådra seg sykdom. Det er fordi vandre lungebetennelse er smittsom. Det har spredt seg når noen kommer i kontakt med dråper fra nese og hals av noen som har det. Som vanligvis skjer når personen med walking lungebetennelse nyser eller hoster.

Tilfeller av walking lungebetennelse er mest vanlig på sensommeren og høsten. Men infeksjoner kan oppstå med ingen bestemt mønster gjennom hele året. Og, selv om sykdommen er smittsom, sprer det sakte. Smittsom periode i de fleste tilfeller varer mindre enn 10 dager. Forskerne tror også det tar langvarig nærkontakt med en infisert person for noen andre å utvikle vandre pneumoni; likevel, det finnes omfattende utbrudd hver fire til åtte år. Når disse utbruddene oppstår, kan gå lungebetennelse står for så mange som én av to tilfeller av lungebetennelse.