Volumetrics diett plan gjennomgang: matvarer og effektivitet

Hva om du kunne spise mye og likevel gå ned i vekt?

Du kan på Volumetrics, en diett laget av Barbara Rolls, PhD. I motsetning til dietter som er basert på savn, hjelper Volumetrics tilnærming folk finne sunn mat som de kan spise mye mens de fortsatt går ned i vekt.

Kroken på Volumetrics er dens fokus på mett. Rolls sier at folk føler seg full på grunn av typer og mengder av mat de spiser – ikke på grunn av antall kalorier eller gram fett, protein eller karbohydrater. Så trikset er å fylle opp på riktig mat som fyller deg opp for færre kalorier.

Rolls hevder at i noen tilfeller, etter Volumetrics vil la deg spise mer, ikke mindre, enn du gjør nå, samtidig slanking ned.

Du vil ikke miste mye vekt i en hast. Dette er mer av en langsiktig plan.

Du vil jobbe mot dine vekttap mål ved å møte daglige kalori mål og daglige skritt mål for trening. Ergo: Du vil miste vekt ved mett på færre kalorier.

Du kan spise alt, men du må ta hensyn til “energitetthet”, som er antall kalorier i en viss mengde mat. Matvarer med høy energitetthet har mange kalorier for ikke mye mat, men elementer med lav energitetthet gir færre kalorier med mer volum.

Rolls deler mat inn i fire kategorier

Du skal spise tre måltider, to snacks, og en dessert hver dag.

Volumetrics avhenger svært mye av matvarer som har mye vann i dem, som mange frukter og grønnsaker, fordi de fylle deg opp uten å legge en masse kalorier. Bare drikkevann er ikke nok, sier Rolls, fordi det tilfredsstiller din tørst, men ikke sult.

Alkohol er tillatt i moderate mengder, men husk at alkohol er høy i kalorier, og det ikke tilfredsstiller sult.

Begrensninger: Du må holde et øye med energitettheten i maten du velger. For eksempel, for kaloriene i en stor bolle med suppe, kan du ha bare en sjettedel av en cheeseburger. Valget er opp til deg: Hvilken ville du heller ha, og vil du være i stand til å stoppe etter bare en bite eller to hvis du valgte cheeseburger? Hvis du følger oppskriftene, vil det ta tid å tilberede måltider og å beregne energitetthet.

Matlaging og shopping: Din innkjøp av mat bør være lett på denne planen. Rolls bøker inkluderer oppskrifter, inkludert mange for matvarer med mye vann – som supper, gryteretter, stuinger og fruktbaserte desserter. Oppskriftene også kutte ned på olje, smør, egg og fløte, og bruker skummet melk, eggehviter, yoghurt og applesauce i stedet.

I person møter: Nei.

Øvelse: Du vil begynne med å legge 150 skritt om dagen til rutine, ved hjelp av et pedometer. Det første målet er å nå en ekstra 1000 trinnene ved slutten av uken. Det ultimate målet er å logge 10.000 skritt om dagen.

Planen er fleksibel nok for vegetarianere, veganere og de som trenger å begrense salt og fett.

Kostnad: Ingen utover maten shopping.

Support: Dette er en diett du gjøre på egen hånd.

Virker det?

Absolutt. Rådene koker ned til en næringsrik og fornuftig kosthold som noen ernæringsfysiolog ville anbefale: Skjær kalorier og usunt fett, med massevis av høy-fiber grønnsaker og frukt.

Rolls har utmerket legitimasjon. Hun er professor i ernæring og leder for ernæringsvitenskap ved Pennsylvania State University. Hun har også skrevet mer enn 200 vitenskapelige artikler. Volumetrics er i stor grad basert på det arbeidet som gjøres i hennes lab og er støttet med solid vitenskapelig dokumentasjon.

Denne planen er mer en livsstil endring som vil hjelpe deg å gjøre klokere valg av mat, noe som vil føre til en bærekraftig og langsiktig vekttap.

Er det bra for visse vilkår?

Den Volumetrics Planen er lett å tilpasse til de fleste helsemessige forhold, samt vekttap.

Å miste vekt er nyttig for en rekke forhold, blant annet diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom, søvnapné, leddgikt, og mer. Vekttap kan også redusere behovet for medisiner.

Sjekk med legen din før du bytter til denne planen.

The Final Word

Nyter en diett basert på mat som er naturlig høyt i vann og lite energitetthet er en god strategi for å tilfredsstille sult og fylle opp på færre kalorier. Den Volumetrics Planen vil lære deg hvordan å lage bedre mat valg og kutte kalorier uten deprivasjon.

Denne planen er ideelt for alle som ønsker å spise sunnere, men fleksibel diett. Det finnes råd for folk som er avhengige av rask mat eller spise ute. Det er ideelt for de som liker å lage mat, med oppskrifter for å hjelpe deg med å forberede deilig mat som er i tråd med dine vekttap mål.

KILDE

Rolls, B. The Ultimate Volumetrics Diet, William Morrow, 2012.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …