vivelle

Østrogener er kvinnelige hormoner. De produseres av kroppen, og er nødvendig for normal seksuell utvikling av den kvinnelige og for regulering av menstruasjonssyklusen i løpet av fertil år.

Bruker For Vivelle

Eggstokkene begynner å produsere mindre østrogen etter overgangsalderen (endring av livet). Denne medisinen er foreskrevet for å gjøre opp for lavere beløp av østrogen. Østrogener lindre symptomer på overgangsalder, som hetetokter og uvanlig svetting, frysninger, svimmelhet, eller svimmelhet.

Østrogener er foreskrevet av flere grunner

Østrogener kan også brukes til andre forhold som bestemmes av legen din.

Det er ingen medisinske bevis som støtter troen på at bruk av østrogener vil holde pasienten unge føler, holde huden myk, eller forsinke dannelsen av rynker. Det er heller ikke påvist at bruk av østrogener i overgangsalderen vil avlaste emosjonelle og nervøse symptomer, med mindre disse symptomene er forårsaket av andre menopausale symptomer som hetetokter eller hetetokter.

Østrogener er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er østrogen brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Vivelle

Bruk av dette legemidlet før puberteten er ikke anbefalt. Vekst av bein kan stoppes tidlig. Jenter og gutter kan utvikle vekst av brystene. Jenter kan ha vaginal endringer, inkludert vaginal blødning.

Denne medisinen kan brukes til å starte puberteten hos tenåringer med noen typer forsinket pubertet.

Eldre mennesker er spesielt følsomme for virkningene av østrogener. Dette kan øke sjansen for bivirkninger under behandlingen, spesielt hjerneslag, invasiv brystkreft, og hukommelsesproblemer.

Østrogener er ikke anbefalt for bruk under graviditet eller rett etter fødselen. Å bli gravid eller opprettholde en graviditet er ikke sannsynlig å skje i tiden rundt overgangsalderen.

Enkelte østrogener har vist seg å forårsake alvorlige misdannelser hos mennesker og dyr. Noen døtre av kvinner som tok diethylstilbestrol (DES) under svangerskapet har utviklet reproduktive (genital) veisproblemer og, sjelden, kreft i vagina eller livmorhalsen (åpningen til livmoren) når de nådde fertil alder. Noen sønner kvinner som tok DES under svangerskapet har utviklet urin-genital veisproblemer.

Bruk av dette legemidlet anbefales ikke til ammende mødre. Østrogener går over i morsmelk og deres mulige effekt på barnet er ikke kjent.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

For alle pasienter

For menn som behandles for brystkreft eller prostatakreft

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder østrogen. Det kan ikke være spesifikke for Vivelle. Vennligst les med forsiktighet.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det og ikke ta eller bruke den for en lengre tid enn legen bestilt. For pasienter som tar noen av østrogener gjennom munnen, kan du prøve å ta medisinen på samme tid hver dag for å redusere muligheten for bivirkninger, og å tillate det å fungere bedre.

Denne medisinen kommer vanligvis med pasientopplysninger eller retninger. Les og følg instruksjonene i innsatsen nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

For pasienter som tar noen av østrogener gjennom munnen eller ved injeksjon

For pasienter som bruker depot (hud patch)

Riktig bruk av østrogen

For pasienter som bruker aktuell emulsjon (hudkrem)

Hvis du bruker Evamist® depot spray

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Hvis du glemmer å bruke eller endre en lapp, sette en på så snart du kan. Hvis det er nesten på tide å sette på din neste patch, vente til da for å påføre et nytt plaster og hoppe den du savnet. Ikke påfør ekstra lapper for å gjøre opp for en glemt dose.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Forholdsregler når du bruker Vivelle

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen ikke forårsaker uønskede effekter. Disse besøkene vil vanligvis være hvert år, men noen leger krever dem oftere.

Hos noen pasienter som bruker østrogener, ømhet, hevelse, eller blødning i tannkjøttet kan forekomme. Munnhygiene tennene nøye og regelmessig og masserer tannkjøttet kan bidra til å forhindre dette. Gå til tannlegen regelmessig for å ha renset tennene. Sjekk med din lege eller tannlege hvis du har spørsmål om hvordan man skal ta vare på tennene og tannkjøttet, eller hvis du merker ømhet, hevelse, eller blødning fra tannkjøttet.

Selv om forekomsten er lav, kan bruk av østrogener øker du sjansen for å få kreft i bryst, eggstokker, eller livmor (livmor). Derfor er det svært viktig at du jevnlig sjekke brystene for eventuelle uvanlige klumper eller utflod. Rapportere eventuelle problemer til legen din. Du bør også ha en mammogram (røntgenbilder av brystene) gjort hvis legen anbefaler det. Fordi brystkreft har oppstått hos menn som tar østrogener, faste bryst self-eksamener og eksamener av legen din for eventuelle uvanlige klumper eller utflod bør gjøres.

Hvis menstruasjonen har stoppet, kan de begynne på nytt. Denne virkning vil fortsette så lenge som medisinen er tatt. Men hvis du tar den kontinuerlig behandling (0,625 mg konjugerte østrogener og 2,5 mg medroksyprogesteron en gang om dagen), månedlig blødning stopper vanligvis innen 10 måneder.

Vivelle bivirkninger

Dessuten kan vaginal blødning mellom din vanlige menstruasjonsperioder forekomme i løpet av de første 3 månedene. Ikke slutt å ta medisinen din. Sjekk med legen din hvis blødningen fortsetter etter en uvanlig lang tid, hvis mensen ikke har startet innen 45 dager etter siste menstruasjon, eller hvis du tror du er gravid.

Fortell legen ansvaret at du bruker dette legemidlet før har noen laboratorietest fordi noen resultater kan påvirkes.

Sjekk med ditt barns lege med en gang hvis barnet begynner å ha følgende symptomer: brystvorte eller bryst hevelse eller ømhet hos kvinner, eller utvidelse av brystene hos menn. Barnet ditt kan ha blitt utsatt for Evamist® depot spray.

Ikke la ditt kjæledyr til å slikke eller berøre armen der Evamist® depot spray ble brukt. Små kjæledyr kan være følsomme for denne medisinen. Ring kjæledyret veterinær hvis kjæledyret begynner å ha følgende symptomer: brystvorte eller brystforstørrelse, hevelse i vulva, eller noen tegn på sykdom.

Kvinner har sjelden alvorlige bivirkninger av å ta østrogen for å erstatte østrogen. Diskuter disse mulige effekter med legen din

Langvarig bruk av østrogener har blitt rapportert å øke risikoen for livmorkreft (kreft i slimhinnen i livmoren) hos kvinner etter overgangsalderen. Denne risikoen synes å øke etter hvert som dosen og lengden av bruk øker. Når østrogener brukes i lave doser for mindre enn ett år, er det mindre risiko. Risikoen er også redusert hvis en progestin (en annen kvinnelig hormon) er lagt til, eller erstatter en del av, østrogen dose. Dersom livmoren er fjernet ved kirurgi (total hysterektomi), er det ingen risiko for endometrial cancer.

Selv om forekomsten er lav, kan bruk av østrogener øker du sjansen for å få brystkreft. Brystkreft er blitt rapportert hos menn som tar østrogen.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Følgende bivirkninger kan være forårsaket av blodpropp, som kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller død. Disse bivirkningene forekommer sjelden, og når de oppstår, oppstår de menn behandlet for kreft ved bruk av høye doser av østrogen.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Dessuten vil mange kvinner som tar østrogen med et progestin (en annen kvinnelig hormon) begynne å ha månedlig blødning fra skjeden, i likhet med menstruasjonen, igjen. Denne virkning vil fortsette så lenge som medisinen er tatt. Imidlertid vil månedlig blødning ikke forekomme hos kvinner som har hatt livmoren fjernes ved operasjon (total hysterektomi).

Denne medisinen kan føre til tap eller fortynning av hodehår i noen mennesker.

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.