vitamin b12 metodikk

Naturlig Standard® Pasient Monograph, Copyright © 2016 (). Alle rettigheter reservert. Kommersiell distribusjon forbudt. Denne monografien er ment kun til informasjonsformål, og bør ikke tolkes som bestemt lege. Du bør ta kontakt med en kvalifisert helsepersonell før du tar beslutninger om behandling og / eller helsemessige forhold.

Vitamin B12 er et vesentlig vannløselig vitamin som vanligvis finnes i en rekke matvarer, slik som fisk, skalldyr, kjøtt, egg og melkeprodukter. Vitamin B12 er ofte brukt i kombinasjon med andre B-vitaminer i en vitamin B-kompleks formulering. Vitamin B12 er viktig i DNA-syntese. Vitamin B12 er bundet til proteinet i mat. Syre i magen utgivelser B12 fra protein under fordøyelsen. Når utgitt, kombinerer B12 med et stoff som heter intrinsic factor (IF) før det blir absorbert i blodet.

Menneskekroppen lagrer flere år igjen av vitamin B12 i leveren, så lave nivåer i kroppen er sjeldne. Reduksjoner i vitamin B12-nivåer er mer vanlig hos eldre, HIV-smittede personer, og vegetarianere. Manglende evne til å absorbere vitamin B12 fra tarmkanalen kan føre til en type anemi som kalles pernisiøs anemi. Feber og symptomer på “overdreven svetting” har blitt rapportert med anemi på grunn av lave nivåer av vitamin B12, men disse er faste med vitamin B12 behandling.

Nøkkelen til karakterer

Megaloblastisk anemi (på grunn av vitamin B12-mangel)

Neden doser er basert på vitenskapelig forskning, publikasjoner, tradisjonell bruk, eller ekspertuttalelser. Mange urter og kosttilskudd har ikke blitt grundig testet, og sikkerheten og effektiviteten kan ikke bevises. Merker kan gjøres annerledes, med varierende ingredienser, selv innenfor samme merke. Nedenfor doser kan ikke gjelde for alle produkter. Du bør lese produktetiketter, og diskutere doser med en kvalifisert helsepersonell før du starter behandlingen.

Anbefalte kosttilskudd mengder (rdas) er 2,4 mikrogram daglig i alderen 14 år og eldre, 2,6 mikrogram daglig for gravide kvinner, og 2,8 mikrogram daglig for breastfeeding kvinner. De over 50 år bør møte RDA ved å spise mat forsterket med B12 eller ved å ta et vitamin B12 supplement. Tilskudd av 25-100 mikrogram daglig har blitt brukt til å opprettholde vitamin B12-nivåer hos eldre mennesker. En lege og en farmasøyt bør konsulteres for bruk ved andre indikasjoner.

For canker sår, har sublingual (under tungen) vitamin B12 er gitt daglig i seks måneder.

For claudicatio, ble en total daglig dose på 1,5 milligram av vitamin B12 tas gjennom munnen i doser på 0,5 miligrams tre ganger daglig i seks måneder.

For vitamin B12-mangel, har 125-2,000 mikrogram cyanocobalamin blitt tatt av munnen daglig i opptil 2,5 år eller lenger. Fem hundre mikrogram sublingual (under tungen) vitamin B12 er blitt brukt daglig i opptil fire uker. De følgende doser er gitt intravenøst ​​(gjennom venene): 1000 mikrogram av intramuskulær cobalamin en gang daglig i 10 dager (etter 10 dager, ble dosen endret til en gang i uken i fire uker, etterfulgt av en gang månedlig for liv), 1000 mikrogram intramuskulær cyanocobalamin gitt på dag 1, 3, 7, 10, 14, 21, 30, 60, og 90 behandling. For vitamin B12 mangel forårsaket av langvarig PPI terapi, har cyanocobalamin nesespray blitt brukt i åtte uker. Den nøyaktige dosering er uklar. En studie testet intranasal vitamin B12 replacement therapy (500 mikrogram ukentlig).

For forebygging av anemi, har følgende doser er tatt av munnen: 2-10 mikrogram vitamin B12 daglig kombinert med jern og / eller folsyre i opptil 16 uker, 100 mikrogram vitamin B12 hver annen uke pluss daglig folsyre og / eller jern i opptil 12 uker.

Vitamin B12-mangel

For mental yteevne, er følgende doser er tatt av munnen: 0,05-1 mg vitamin B12 tas daglig i fire uker til 5,4 år, 10 mikrogram eller 50 mikrogram cyanocobalamin daglig i en måned, og en milligram av cyanokobalamin ukentlig i fire uker. En 1000 mikrogram vitamin B12 injeksjon har blitt brukt daglig i fem dager, etterfulgt av en 1000 mikrogram injeksjons månedlig i fem måneder. I tillegg har 1000 mikrogram injeksjoner blitt brukt ukentlig i fire uker eller månedlig for seks måneder.

Alzheimers sykdom

For cyanidforgiftning, en intravenøs (iv) infusjon av fem gram hydroksokobalamin (opp til 20 gram) har blitt brukt.

Angioplastikk (åpning smalere / blokkerte arterier)

For depresjon, ett milligram av cyanokobalamin, ved intramuskulær injeksjon, ble anvendt i uken i fire uker.

For arvelig sideroblastisk anemi, har 100 mikrogram intramuskulær vitamin B12 er brukt månedlig, med eller uten daglig folsyre, for opp til fire måneder.

Brystkreft

canker sår

Hjerte- og karsykdommer / hyperhomocysteinemi

Anbefalte kosttilskudd mengder (rdas) mangler for alle aldersgrupper, og derfor har tilstrekkelig inntak (AI) nivåer blitt brukt i stedet. De rdas og AI nivåer av vitamin B12 er som følger: for spedbarn 0-6 måneder gamle, 0,4 mikrogram (AI), for spedbarn 7-12 måneder gamle, 0,5 mikrogram (AI), for barn 1-3 år, 0,9 mikrogram , for barn 4-8 år, 1,2 mikrogram, og for barn 9-13 år, 1,8 mikrogram.

Disse bruker har blitt testet på mennesker eller dyr. Sikkerhet og effektivitet er ikke alltid blitt bevist. Noen av disse forholdene er potensielt alvorlig, og bør vurderes av en kvalifisert helsepersonell.

Livmorhalskreft

Grading begrunnelsen

Claudicatio (smerter fra tilstoppede arterier)

Nedenstående bruker er basert på tradisjon eller vitenskapelige teorier. De ofte ikke har blitt grundig testet på mennesker, og sikkerheten og effektiviteten har ikke alltid blitt bevist. Noen av disse forholdene er potensielt alvorlig, og bør vurderes av en kvalifisert helsepersonell.

Depresjon

Vitamin B12 kan samhandle med agenter for bentap, kreft, gikt (kolkisin), høyt blodtrykk (ACE-hemmere), og for mage og tarm lidelser (H2-blokkere, protonpumpehemmere), midler som påvirker blodprodukter, agenter som påvirker nervesystemet, alkohol, Alzheimers midler, antibiotika (neomycin), anti-anfall midler, acetylsalisylsyre, gallesyrekompleksdannere, prevensjon piller, hjerte-agenter, kloramfenikol, metformin, nikotin, lystgass, para-aminosalisylsyre, sentralstimulerende midler, og zidovudin.

Vitamin B12 kan samhandle med urter og kosttilskudd for bein tap, kreft, kolesterol, gikt, høyt blodtrykk, og for mage og tarm lidelser, urter og kosttilskudd som påvirker blodprodukter og som påvirker nervesystemet, Alzheimers urter og kosttilskudd, antibakterielle midler, anti-anfall urter og kosttilskudd, prevensjon, hjerte urter og kosttilskudd, folsyre, omega-3 fettsyrer, kalium, salisylater, sentralstimulerende midler, tobakk, og vitamin C.

Denne informasjonen er basert på en systematisk gjennomgang av vitenskapelig litteratur og ble peer-reviewed og redigert av bidragsytere til Natural Standard Forskningssamarbeid ().

monografi metodikk

Adenosylcobalamin, AdoB12, B kompleks, B-kompleks vitamin, B-12, bedumil, kobalamin, kobalaminer, cobamin, cyanocobalamin, cyanokobalamin, cyanocobalaminum, cycobemin, hydroksokobalamin, hydroxocobalaminum, hydroxocobemine, idrossocobalamina, mecobalamin, methylcobalamin, vitadurin, vitamin B-12, vitamina B12 (spansk), vitamin B12 (fransk).

USA Food and Drug Administration ikke strengt regulere urter og kosttilskudd. Det er ingen garanti for styrke, renhet eller sikkerheten til produkter, og effekter kan variere. Du bør alltid lese produktetikettene. Hvis du har en medisinsk tilstand, eller tar andre legemidler, urter, eller kosttilskudd, bør du snakke med en kvalifisert helsepersonell før du starter en ny behandling. Ta kontakt med en helsepersonell umiddelbart hvis du opplever bivirkninger.

Vitamin B12 tilskudd bør unngås hos mennesker sensitive eller allergiske mot vitamin B12, kobolt, eller hvilket som helst annet produkt ingrediens.

Vitamin B12 er sannsynligvis trygt når det tas i henhold til de anbefalte kosttilskudd mengder (RDA) eller mindre.

Bruk med forsiktighet hos personer med hjerte bekymringer, på grunn av en økning i forekomsten av restenose (gjentakelse av innsnevring av en blodåre) etter stent og vitamin B12 tilskudd.

Bruk med forsiktighet hos personer med høyt blodtrykk, høyt blodtrykk etter intravenøs (IV) administrering av hydrocobalamin har blitt rapportert.

Bruk med forsiktighet hos personer med en historie av kreft.

Bruk med forsiktighet hos personer med hudsykdommer, som utslett, kløe og svie har vært rapportert. Rosa eller rød hud misfarging og flushing er også rapportert.

Bruk med forsiktighet hos personer med urin bekymringer, som urin misfarging er rapportert.

Bruk med forsiktighet hos personer med gastrointestinale bekymringer, som kvalme, problemer med å svelge, og diaré er rapportert.

Diabetisk nevropati (nerveskade)

Bruk med forsiktighet hos personer med blodsykdommer, som det har blitt rapportert at behandling av vitamin B12-mangel kan føre til en økning i blodvolum og antall røde blodlegemer.

diagnostisk prosedyre

Bruk med forsiktighet hos personer med lav serum nivåer av kalium, som korrigering av megaloblastisk anemi med vitamin B12 kan føre til dødelig lave kaliumnivåer.

Bruk med forsiktighet hos personer med en historie med gikt, eller forhøyet urinsyre, som korrigering av megaloblastisk anemi med vitamin B12 kan starte en gikt angrep.

Bruk med forsiktighet hos personer som tar følgende midler, som de har vært assosiert med redusert absorpsjon eller redusert serumnivåene av vitamin B12: ACE-hemmere, acetylsalisylsyre (aspirin), alkohol, antibiotika, anti-anfall agenter, gallesyrekompleksdannere, kloramfenikol, kolkisin , H2-blokkere, metformin, neomycin, nikotin, lystgass, p-piller, para-aminosalisylsyre, kaliumklorid, protonpumpehemmere (PPI), tobakk, vitamin C, og zidovudin (AZT, Combivir®, Retrovir®).

Unngå i mennesker sensitive eller allergiske mot vitamin B12, kobolt, eller hvilket som helst annet produkt ingrediens.

Vitamin B12 er sannsynligvis trygt når det tas i henhold til de anbefalte kosttilskudd mengder (RDA) eller mindre. Det er for lite pålitelig informasjon tilgjengelig om sikkerheten av større mengder vitamin B12 under svangerskapet.

Spedbarn, da ammet av en vitamin B12-mangel mor, står i fare for mange helsemessige problemer som for eksempel alvorlige utviklingsforstyrrelser, vekstforstyrrelser, og anemi. Noe forskning har rapportert at vitamin B12-nivåer under graviditet ha effekter på mental funksjon hos spedbarn.

Ammendolia C, Stuber K, de Bruin LK, et al. Nonoperative behandling av lumbal spinal stenose med nevrogen claudicatio: en systematisk oversikt. Spine (Phila Pa 1976.) 5-1-2012,37 (10): E609-E616, Banka S, Ryan K, Thomson W, et al.. Pernisiøs anemi – Genetiske innsikt. Autoimmun.Rev 2-4-2011, Debreceni B. og Debreceni L. Hvorfor homocystein-senkende B-vitamin og antioksidant E vitamin supplementations synes å være ineffektiv i forebygging av hjerte- og karsykdommer? Cardiovasc.Ther. 2012,30 (4). 227-233; de Jager CA, Oulhaj A, Jacoby R, et al. Kognitive og kliniske utfall av homocystein-senkende B-vitamin behandling ved mild kognitiv svikt: en randomisert kontrollert studie. Int J Geriatr.Psychiatry 2012,27 (6). 592-600; Dror DK og Allen LH. Intervensjoner med vitamin B6, B12 og C i svangerskapet. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26 Suppl. 1: 55-74; Dullemeijer C, Souverein OW, Doets EL, et al. Systematisk gjennomgang med dose-respons meta-analyser mellom vitamin B-12 inntak og europeiske mikro Anbefalinger Stilte prioriterte biomarkører av vitamin B-12, inkludert randomiserte kontrollerte studier og observasjonsstudier hos voksne og eldre personer. Am.J Clin.Nutr 2013,97 (2). 390-402; Ford AH og Almeida OP. Effekt av homocystein-senkende behandling på kognitiv funksjon: en systematisk oversikt og meta-analyse av randomiserte kontrollerte studier. J Alzheimers.Dis. 2012,29 (1). 133-149; Hovdenak N og Haram K. Påvirkning av mineral- og vitamintilskudd på svangerskapsutfall. Eur.J Obstet.Gynecol.Reprod.Biol. 2012,164 (2): 127-132, Jesse S og Ludolph AC.. [Tiamin, pyridoksin og cobalamine. Fra myter til farmakologi og klinisk praksis]. Nervenarzt 2012,83 (4). 521-532; Morris MC. Ernæringsmessige faktorer som bestemmer kognitiv aldring og demens. Proc.Nutr Soc. 2012,71 (1). 1-13; Negi RC, Kumar J, Kumar V, et al. Vitamin B12 mangel presentere som feber. J Assoc.Physicians India 2011,59. 379-380; Reade MC, Davies SR, Morley PT, et al. Artikkel: styring av cyanidforgiftning. Emerg.Med.Australas. 2012,24 (3). 225-238; Roderique EJ, Gebre-Giorgis AA, Stewart DH, et al. Røyk innånding skade i en gravid pasient: en litteraturgjennomgang av bevisene og dagens beste praksis i innstillingen av et klassisk tilfelle. J Burn Care Res 2012,33 (5):. 624-633; Wang QP, Bai M, og Lei D. Effekt av akupunktur i behandling av ansikts krampe: en meta-analyse. Altern Ther.Health Med. 2012,18 (3). 45-52; Xu HB, Jiang RH, Chen XZ, et al. Kinesisk urtemedisin i behandling av diabetisk perifer nevropati: en systematisk oversikt og meta-analyse. J Ethnopharmacol. 9-28-2012,143 (2): 701-708.

Facial krampe

Utmattelse

Dette evidensbasert monografi ble utarbeidet av The Natural Standard Forskningssamarbeid

Frakturer (forebygging)

Høyt kolesterol

Imerslund-Grasbeck sykdom

Leddsmerter (albue)

mental yteevne

Forgiftning (cyanid)

Shaky-leg syndrom

Sigdcelleanemi

Søvnforstyrrelser (døgnrytmen)

Lungekreft

Stroke

Bruker basert på tradisjon eller teori