visdom tanntrekking (fjerning): utvinning, smerte, og mer

Oral Health Trends

En muntlig og maxillofacial kirurg eller tannlegen kan fjerne (utdrag) en visdom tann. Prosedyren kan ofte gjøres i tannlege eller kirurg kontor. Du kan ha kirurgi på sykehuset, spesielt hvis du har alle visdomstennene trukket på en gang, eller hvis du har høy risiko for komplikasjoner.

Før du fjerner en visdom tann, vil tannlegen gi deg en lokalbedøvelse til nummen området der tannen vil bli fjernet. En generell bedøvelse kan anvendes, særlig hvis flere eller alle de visdom tennene vil bli fjernet samtidig. En narkose hindrer smerter i hele kroppen og vil føre deg til å sove gjennom prosedyren. Tannlegen vil trolig anbefale at du ikke spise eller drikke etter midnatt kvelden før operasjonen slik at du er forberedt for bedøvelse.

For å fjerne visdom tann, vil tannlegen åpne opp tannkjøttet over tannen og ta ut noen bein som dekker tann. Han eller hun vil skille vevet som forbinder tannen til benet og deretter fjerne tannen. Noen ganger kan tannlegen vil kutte tannen i mindre stykker for å gjøre det lettere å fjerne.

Etter at tannen er fjernet, må du kanskje sting. Noen masker løses opp over tid, og noen må fjernes etter noen dager. Tannlegen vil fortelle deg om dine masker må fjernes. En foldet bomull gaskompress plasseres over såret vil bidra til å stoppe blødningen.

I de fleste tilfeller, varer utvinning perioden bare noen få dager. Ta smertestillende som foreskrevet av din tannlege eller kjevekirurg. Følgende tips vil hjelpe fart på utvinningen.

Tannlegen vil fjerne stingene etter noen dager, om nødvendig.

En visdom tann trekkes ut for å rette opp et aktuelt problem, eller for å forebygge problemer som kan komme opp i fremtiden. Noen av problemene som kan oppstå når visdomstennene kommer i er

Visdom tann fjerning er vanligvis effektiv i å forebygge

Etter en visdom tann er fjernet, kan du oppleve

Dental kirurgi kan føre til at bakteriene i munnen for å komme inn i blodbanen og forårsake infeksjoner i andre deler av kroppen. Folk som har problemer med bekjempelse av infeksjoner kan være nødvendig å ta antibiotika før og etter tannkirurgi. Slike mennesker omfatter de som har kunstige hjerteklaffer eller ble født med hjertefeil.

Bedøvelse (lokal og / eller generelt) nesten alltid brukes under utvinning prosedyren. Alle operasjoner, inkludert oral kirurgi, som bruker narkose har en liten risiko for død eller andre komplikasjoner.

Hvis visdomstennene ikke skaper problemer, kan det være vanskelig å avgjøre om du skal ha disse tennene fjernet for å hindre mulig tannproblemer senere i livet. Tenk på følgende

Kvinner på p-piller som velger å ha sin visdom tennene fjernet bør prøve å planlegge operasjonen for slutten av menstruasjonssyklusen (vanligvis dager 23 gjennom 28). Det synes å være mindre risiko for tørr socket løpet av denne tiden. 1

Etter en visdom tann er fjernet, kan det hende du har eller varsel

Dental kirurgi kan føre til at bakteriene i munnen for å komme inn i blodbanen og forårsake infeksjoner i andre deler av kroppen. Folk som har problemer med bekjempelse av infeksjoner kan være nødvendig å ta antibiotika før og etter tannkirurgi. Slike mennesker omfatter de som har kunstige hjerteklaffer eller ble født med hjertefeil.

Fullfør operasjonen skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å forberede deg for denne operasjonen.

Academy of General Dentistry (2008). Sjekk menstruasjons kalender for tanntrekking. Tilgjengelig online: http: //www.knowyourteeth/infobites/abc/article/ abc = c & iid = 340 & hjelpemiddel = 1365.

Bite forsiktig på kompress med jevne mellomrom, og endre pads som de blir gjennomvåt med blod. Ring din tannlege eller kjevekirurg hvis du fortsatt har blødninger 24 timer etter operasjonen; Mens munnen er nummen, være forsiktig med å bite innsiden av kinnet eller leppe, eller tungen; Ikke ligge flatt. Dette kan forlenge blødning. Prop opp hodet med puter; Prøv å bruke en ispose på utsiden av kinnet. Søk om 15 til 20 minutter om gangen for de første 24 timene. Du kan bruke fuktig varme, for eksempel en vaskeklut fuktet med varmt vann og vridd opp-for følgende 2 eller 3 dager; Slapp av etter operasjonen. Fysisk aktivitet kan øke blødning; Spis myk mat, som for eksempel gelatin, pudding, eller en tynn suppe. Gradvis legge fast føde til kosthold som healing utvikler seg; Ikke bruk et strå for de første dagene. Suger på et strå kan løsne blodpropp og forsinke helbredelse; Etter den første dagen, forsiktig skylle munnen med varmt saltvann flere ganger om dagen for å redusere hevelse og lindre smerte. Du kan lage din egen saltvanns ved å blande 1 ts (5 g) salt i en middels stor glass [8 fl oz (240 ml)] varmt vann; Ikke røyke i minst 24 timer etter operasjonen. Den suger bevegelse kan løsne blodpropp og forsinke healing. Også røyking minsker blodtilførselen og kan bringe bakterier og forurensninger til kirurgi området; Unngå å gni området med tungen eller berøre den med fingrene; Fortsett å pusse tennene og tungen nøye.

Kjeven er kanskje ikke stor nok for dem, og de kan bli påvirket og ikke i stand til å bryte gjennom tannkjøttet; Visdomstennene kan bryte halvveis gjennom tannkjøttet, forårsaker en klaff av tannkjøtt vev til å vokse over dem. Mat og bakterier kan bli fanget under klaffen og føre til at tannkjøttet blir rødt, hovent og smertefullt. Dette er tegn på infeksjon; Mer alvorlige problemer kan utvikle seg fra påvirket tenner, for eksempel infeksjon, skade på andre tenner og bein, eller en cyste; En eller flere av dine visdomstennene kan komme inn på en vanskelig vinkel, med toppen av tannen vendt forover, bakover eller til en av sidene.

Dodson TB, Susarla SM (2014). Påvirket visdom tennene. BMJ Clinical Evidence. http: //clinicalevidence.bmj/x/systematic-review/1302/overview.html. Nås 02.10.2014.

Adam Husney, MD – Family Medicin; Arden Christen, DDS, MSD, MA, facd – Dentistry

14 november 2014

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010

Trengsel av de bakerste tennene; En visdomstann bli sittende fast i kjeven (påvirket) og aldri bryte gjennom tannkjøttet; Rød, hoven og smertefulle tannkjøttet forårsaket av en klaff av huden rundt en visdomstann som har bare delvis kommet inn; Tannkjøttsykdom og tannråte i visdom tann, som kan være vanskeligere å rense enn andre tenner, eller i tennene og kjeven i området av visdom tann.

Smerter og hevelse i tannkjøttet og tannen socket der tannen ble fjernet; Blødning som ikke vil stoppe i omtrent 24 timer; Vanskeligheter med eller smerte i å åpne kjeven (trismus); Slow-healing tannkjøttet; Skade på eksisterende tannarbeid, for eksempel kroner eller broer, eller til røttene av en nærliggende tann; En smertefull betennelse kalles tørr socket, som skjer hvis den beskyttende blodpropp er tapt for tidlig; Nummenhet i munn og lepper etter lokalbedøvelse slites av, på grunn av skade eller betennelse i nerver i kjeven; Sjeldne bivirkninger, includin; Nummenhet i munn eller lepper som ikke går bort; En brukket kjeve hvis tannen ble godt festet til kjevebenet; En åpning inn i sinus hulrom når en visdom tann er fjernet fra den øvre kjeven.

Du kan aldri ha noen problemer med visdomstennene; Det er sjelden skadelig for helsen å ha din visdom tennene fjernet, men det er liten risiko involvert med alle kirurgi; I yngre personer (slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene), er den visdom tann røtter ikke fullt utviklet og kjevebeinet er ikke så tett, så det er lettere å fjerne tannen. Jo enklere det er å fjerne tannen, jo lettere utvinning er sannsynlig å være; De fleste problemer med visdomstennene utvikle seg mellom 15 og 25; Hvis du er eldre enn 30 år, har du bare en liten risiko for å få problemer med visdomstennene. Få folk som er eldre enn 30 utvikle problemer som krever fjerning av sin visdom tennene; Sykeforsikring ikke alltid dekke denne prosedyren; Hvis du har en medisinsk tilstand som kan bli verre over tid, og tennene kan føre til problemer, bør du ha din visdom tennene fjernet mens du er frisk; Mulige komplikasjoner omfatter tørr socket (Alveolar osteitis), infeksjoner, blødninger, og nummenhet.

Smerter og hevelse i tannkjøttet og tannen socket der tannen ble fjernet; Blødning som ikke vil stoppe i omtrent 24 timer; Vanskeligheter med eller smerte i å åpne kjeven (trismus); Slow-healing tannkjøttet; Skader på tannarbeid, for eksempel kroner eller broer, eller til røttene av en nærliggende tann; En smertefull betennelse kalles tørr socket; Nummenhet i munn og lepper etter lokalbedøvelse slites av, på grunn av skade eller betennelse i nerver i kjeven. Nummenhet vil vanligvis gå bort, men i sjeldne tilfeller kan det være permanent.