virtuell koloskopi prosedyre, utvinning, prep og mer

En virtuell koloskopi bruker computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) for å lage et tredimensjonalt bilde av interiøret slimhinnen i tykktarmen (colon) og endetarm. En virtuell koloskopi kan brukes til å screene for forstadier og kreftsvulster i tykktarmen eller endetarmen (kolorektal kreft), for eksempel polypper eller svulster.

Virtuell koloskopi er en av mange tester som kan brukes til å screene for tykktarmskreft. Hvilke screening test du velger avhenger av risikoen, dine preferanser, og legen din. Snakk med legen din om det som setter deg i fare, og hva testen er best for deg.

For mer informasjon om screening tester for tykktarmskreft, se

En virtuell koloskopi kan gjøres for å

Screen for kolorektal kreft eller polypper; Overvåke veksten av polypper; Screen for tilbakefall av tykktarmskreft hos personer som har hatt operasjon for denne sykdommen; Evaluer unormale resultater fra andre kolon tester; Erstatt en vanlig koloskopi hvis den tynne opplyste omfang ikke kan settes inn i tykktarmen eller annen grunn, for eksempel når en svulst blokkerer passasjen.

Virtual kolonoskopi er ikke ofte gjort for andre forhold på denne tiden, men kan vise seg å være nyttig for

Virtual kolonoskopi krever samme rensing kolon prep som en vanlig koloskopi. Legen din vil fortelle deg hva du skal gjøre før testen.

Hvis du har virtuell koloskopi ved hjelp av CT, vil du bli gitt noen væske å drikke etter tarmen prep. Denne drinken er et kontrastmiddel som gjør tykktarmen lettere å se på bildene.

Oppdage andre problemer eller sykdommer i anus, rektum, eller tykktarmen (colon); Sjekk kilden til indre blødninger; Sjekk årsaken til kronisk diaré; Overvåke behandlingen av inflammatorisk tarmsykdom.