viokase

Bruker For Viokase

Terapeutisk Klasse: enzymerstatnings

Farmakologisk Klasse: Enzyme

Pancrelipase inneholder enzymer som er nødvendig for fordøyelsen av proteiner, stivelse og fett.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av Creon®, Pancreaze®, Pertzye ™, og Zenpep® hos barn.

Før du bruker Viokase

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Ultresa ™ hos barn yngre enn 12 måneder gammel, og Viokace ™ hos barn. Sikkerhet og effekt er ikke fastslått i disse aldersgruppene.

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av Creon®, Pancreaze®, og Pertzye ™ i geriatriske pasienter.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av Ultresa ™, Viokace ™, og Zenpep® hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte nyre, lever eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får disse medisinene.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder Pancrelipase. Det kan ikke være spesifikke for Viokase. Vennligst les med forsiktighet.

Ta dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Denne medisinen bør komme med en Medisinering Guide. Det er svært viktig at du leser og forstår denne informasjonen. Sørg for å spørre legen din om noe du ikke forstår.

Ta denne medisinen med måltider eller snacks og nok væske til å svelge det helt, med mindre annet er regissert av legen din.

Ved forskrivning av denne medisinen for din tilstand, kan legen din også forskrive en personlig diett for deg. Følg spesiell diett nøye. Dette er nødvendig for medisin for å fungere ordentlig. Det er også viktig å drikke rikelig med vann mens du bruker dette legemidlet.

For pasienter som tar tablettene

For pasienter som tar de forsinket-release kapsler

Ikke endre merker eller doseringsformer Pancrelipase uten først å sjekke med legen din. Ulike produkter kan ikke fungere på samme måte. Hvis du fylle opp din medisin, og det ser annerledes ut, sjekk med apoteket.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Riktig bruk av Pancrelipase

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Det kan lagre Creon® kapsler ved romtemperatur i 30 dager. Kast ubrukte medisiner etter 30 dager.

Oppbevar forsinket-release kapsler i en tett lukket beholder for å beskytte dem mot fuktighet.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremdriften av deg eller barnet ditt på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer og for å avgjøre om du eller barnet ditt bør fortsette å ta det.

For pasienter som tar kapsler som inneholder pulver

Forholdsregler når du bruker Viokase

For pasienter som tar pulverform av denne medisinen

Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har uvanlig eller alvorlig abdominal eller magesmerter, problemer med bestått avføring, kvalme eller oppkast. Disse kan være symptomer på en sjelden, men alvorlig tarmlidelse kalt fibrosing colonopathy.

Denne medisinen er laget fra bukspyttkjertelen av griser. Risikoen for å få et virus fra medisiner laget av gris organer har blitt kraftig redusert de siste årene. Dette er et resultat av nødvendig testing for visse viruser, og testing under produksjon av disse legemidlene. Selv om risikoen for overføring av visse virus til folk som skal bruke medisinen er lav, må du snakke med legen din dersom du eller barnet ditt har bekymringer.

Denne medisinen kan føre til alvorlige typer av allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, elveblest, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hender, ansikt, munn eller svelg mens du eller barnet ditt bruker denne medisinen.

Fortell legen din hvis du har en historie med unormale blodsukkernivået før du tar Zenpep®.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Viokase bivirkninger

Viokase (Pancrelipase)

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Tilgjengelighet Rx / OTC Rx og / eller OTC

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Kronisk pankreatitt Creon, Zenpep, Pancrelipase, Pancreaze, pancreatin, Pertzye

Bukspyttkjertelen Exocrine dysfunksjon Creon, Zenpep, Pancrelipase, Pancreaze, Pertzye, Pancrease MT

Cystisk fibrose azithromycin, Zithromax, gentamicin, Creon, vitamin E, tobramycin, amikacin