vinter menyer: lys oransje råvarer

Som vinter grå himmel, kan vinteren menyer bruke litt lysere?

Tenk levende produserer av vinteren: Appelsiner, mandariner, gresskar og squash. Ikke bare gjør disse fargerike frukter og grønnsaker lyse vinter matlaging, de er fullpakket med næringsstoffer, også.

Vinteren er tid for frisk sitrus, med mandariner, navle appelsiner og rubinrød grapefrukt alt kommer til sin rett i de kjølige månedene. Disse terte-søt drivkraft frukt øke din diett med en stor dose av vitamin C og kalium, samt fiber, folat, mineraler og sporstoffer – og alt for bare ca 100 kalorier per kopp.

Når du shopper for sitrus, velg frukt tung for sin størrelse, med lyse, fargerike hud. Det bør lagre helt fint på benken i ca to uker.

Deretter eksperimentere med sitrus i dine favorittoppskrifter. Brighten stir-frys, laks, asparges og saftig reker. Og sitrus ‘syrlig sødme gjør den til et naturlig for søtsaker, fra parfaits til pudding.

Lyst til å koke opp et par store forrett, måltid, drikke og dessert ideer? The Florida Department of Citrus nettsted har dusinvis av oppskrifter for å komme i gang.

En kopp vinter squash – som butternut, eikenøtt, spaghetti, og Hubbard – har færre enn 100 kalorier, er fullstappet med fiber, en fjerdedel av det daglige B-6, og om lag en tredjedel av det daglige vitamin C og magnesium .

Og “alle vinteren saft er rike på betakaroten,” sier David Grotto, RD, LD, en talsmann for Dietetic Association og forfatter av 101 matvarer som kan redde livet ditt. “Det er ikke en dårlig squash i samling.

Når du kjøper squash, velger de som er tung for sin størrelse, med matt hud. Du kan lagre uncut squash i inntil tre måneder i et kjølig sted (50-60 grader).

Du kan også mikrobølgeovn, bake, koke, damp eller saut 瀝 inter squash. Cubed squash kokker opp raskt i stir-frys også, gir kroppen og smak til beroligende vinter supper og stuinger, og går godt i brød, dips, gryteretter, og paier.

Å kile barnas squash fancy skjære, ting, så steke mini-gresskar, antyder Grotto.

Men du liker dem, hvorfor ikke gi din kropp og din meny et løft i år med vinter lyse råvarer?

KILDER: Florida Department of Citrus: “oppskrifter”. Feature: “Healthy Winter Foods.” Vekttap Clinic Feature: “5 Super-Sunn Native Foods.” California Department of Health Services: “. Friske Fakta” Oktober 2006. David Grotto, RD, LD, nasjonale medier talsmann, Dietetic Associatio; Forfatteren, 101 Foods som kan redde livet ditt. USDA Nutrient data Laboratory.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup