vekttap klinikken: gå ned i vekt, spare penger

Du vil ha en trimmer kroppen, ikke en slankere lommebok. Men når du kutte kalorier, er det ikke alltid lett å kutte kostnader. Hvis du ikke er forsiktig, friske salater, saftige frukt og magert kjøtt kan legge opp til langt mer enn verdien måltid på McDonalds eller at økonomi-size boks med makaroni og ost. Hva er en kostnadsbevisst dieter å gjøre?

Det første du må huske på er dette: Når du teller kostnadene for et sunnere kosthold, ikke glem å stemme kostnadene ved å være overvektig. Bare spør den berømte billig forfatter og radio personlighet Clark Howard.

Det er sant at fans av Clark Howard Show tune inn for Howards kostnadsreduserende strategier, ikke slanketips. “Jeg har fått øvelsen del ned,” forteller han. “Jeg trener hver dag, og kjøre en halvmaraton hvert år. Men jeg spiser fastfood.

Men etter Howard fortalte sin radio publikum som kjøper fast food burgere kan være billigere enn matlaging hjemme, en lege ved University of Virginia skrev til ham å peke ut de medisinske kostnadene for fedme, diabetes og høyt blodtrykk. Legen skrev: “Kolesterol narkotika kan koste deg $ 100 i måneden, og blir innlagt på et sykehus kan koste deg hundrevis per dag. Så er det virkelig verdt det å spise fast food?”

Sunnere kosthold kan redde mange mennesker i verden mer enn $ 200 milliarder i året i medisinske kostnader, tapt produktivitet og utgifter som følge av dødsfallet, ifølge nonprofit Center for Science i Public Interest (CSPI). Dårlige matvaner, kombinert med mangel på mosjon, føre til 310 000 til 580 000 dødsfall hvert år – om så mange som røyker. Sykdommer knyttet til dårlig ernæring og en stillesittende livsstil er kreft, hjertesykdommer, fedme, diabetes, hjerneslag og høyt blodtrykk.

En annen ting å tenke på når du kjøper mat er hvor mye næring du får for pengene dine, sier M. J. Smith, forfatter av 60 Days of Low-Fat, Low-Cost Måltider på få minutter.

“Pommes frites er billig, men annet enn litt vitamin C, litt energi, og en hel masse farlig fett i de fleste tilfeller, er at bidraget i forhold til kostnadene”, sier Smith.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …