ved hjelp av en surrogatmor: hva du trenger å vite

Ved hjelp av en surrogatmor – surrogacy – er fortsatt noe kontroversiell. Men det er en mer alternativ folk har for å ha en baby gjennom nye befruktning.

Det finnes to typer surrogatmødre.

Tradisjonelle surrogater. Kunstig befruktning først gjort surrogati mulig. En tradisjonell surrogat er en kvinne som er kunstig inseminert med farens sperm. Hun bærer da barnet og leverer det for foreldrene å heve. En tradisjonell surrogat er barnets biologiske mor. Det er fordi det var hennes egg som ble befruktet av farens sædceller. Donorsæd kan også brukes til en tradisjonell surrogacy.

Svangerskaps surrogater; In vitro fertilisering (IVF) gjør det nå mulig å høste egg fra moren, gjødsle dem med sæd fra far, og legg embryoet inn i livmoren av en svangerskapsdiabetes surrogat. Surrogat bærer da babyen før fødselen. En svangerskapsdiabetes surrogat har ingen genetiske bånd til barnet. Det er fordi det ikke var hennes egg som ble brukt. En svangerskapsdiabetes surrogat kalles “biologiske mor.” Den biologiske mor, men er fortsatt kvinnen hvis egget ble befruktet.

I USA er svangerskapsdiabetes surrogacy mindre komplisert lovlig. Det er fordi begge tiltenkte foreldrene har genetiske bånd til barnet. Som et resultat, har svangerskapsdiabetes surrogacy blitt mer vanlig enn en tradisjonell surrogat. Ca 750 barn blir født hvert år ved hjelp av svangerskapsdiabetes surrogacy.

En kvinne kan bestemme seg for å bruke en surrogat for flere grunner

Andre kvinner velger surrogati etter mislykkede forsøk på å bli gravid med en rekke assistert befruktning (ART), for eksempel IVF.

Surrogates har også gjort foreldre et alternativ for folk som kanskje ikke være i stand til å adoptere et barn. Årsakene kan

For eksempel, når homofile menn bruker en tradisjonell surrogat, bruker en av dem sin sperm til å befrukte surrogat egg gjennom kunstig befruktning. Surrogat bærer da barnet og føder. Et homofilt par kan også velge et egg donor, gjødsle som donerte egg, og har den resulterende embryo implantert i en svangerskapsdiabetes surrogat til å bære fram til fødselen.