vaskulær demens mestring og støtte

Personer med alle typer demens og deres omsorgspersoner – enten det er vaskulær demens eller Alzheimers sykdom – oppleve en blanding av følelser, inkludert forvirring, frustrasjon, sinne, frykt, usikkerhet, sorg og depresjon.

Gi et rolig miljø. En rolig og forutsigbart miljø kan bidra til å redusere bekymring og uro. Etablere en daglig rutine som inkluderer hyggelige aktiviteter godt innenfor komfortsonen til personen med vaskulær demens.

Nye situasjoner, overflødig støy, store grupper av mennesker, blir stresset eller presset til å huske, eller blir bedt om å gjøre kompliserte oppgaver kan føre til angst. Som en person med demens blir opprørt, evnen til å tenke klart synker enda mer.

Gi omsorg for en person med demens er fysisk og følelsesmessig krevende. Følelser av sinne og skyldfølelse, frustrasjon og motløshet, bekymring og sorg, og sosial isolasjon er vanlig. Men å betale oppmerksomhet til dine egne behov og trivsel er en av de viktigste tingene du kan gjøre for deg selv og for den personen i din omsorg.

Omsorg for noen med demens

Omsorg for pleieren

Hvis du er en omsorgsperson