vankomycin (oralt) beskrivelse og merkenavn

Vancomycin, når det tas gjennom munnen, blir brukt til behandling av Clostridium difficile-assosiert diaré (også kalt C diff). C diff er en type bakterier som forårsaker alvorlig diaré. Oral Vancomycin blir også brukt til å behandle enterokolitt forårsaket av en viss bakterier (for eksempel Staphylococcus aureus).

Vancomycin tilhører familien av legemidler som kalles antibiotika. Det fungerer ved å drepe bakterier eller hindre deres vekst. Det vil ikke fungere for forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av vancomycin i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Pulver til Oppheng; Capsule, pulver til oppløsning

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av vancomycin hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte nyreproblemer, som kan kreve forsiktighet eller en justering av dosen for pasienter som får vancomycin.

allergi

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

geriatrisk

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

andre interaksjoner

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt.

Andre medisinske problemer

Hvis du bruker den muntlige væske

dosering

Fortsett å bruke denne medisinen for full behandling tid, selv om du begynner å føle deg bedre etter noen få dager. Infeksjonen kan ikke rydde opp hvis du slutter å bruke medisinen for tidlig.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevar oral væske i kjøleskapet fordi varmen vil føre til at denne medisin for å bryte ned.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen under og etter behandling. Dette er for å sørge for at kolitt er ryddet opp helt. Blod, urin, og hørselstester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Hvis symptomene ikke bedrer seg i løpet av få dager, eller hvis de blir verre, sjekk med legen din.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har følgende symptomer under og etter behandling med dette legemidlet: blod i urinen, endring i hyppighet av vannlating eller mengden av urin, vanskeligheter med å puste, kvalme eller oppkast, hevelse i føttene eller nedre ben, eller svakhet.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har plutselig reduksjon i hørsel eller tap av hørsel, som kan være ledsaget av svimmelhet og øresus. Fortell legen din dersom du har svimmelhet eller ørhet, følelse av konstant bevegelse av seg selv eller omgivelsene, eller følelse av spinning. Disse kan være symptomer på skade hørselen eller følelse av balanse.

Hvis legen bestillinger kolestyramin eller kolestipol for kolitt, ikke ta vancomycin gjennom munnen innen 3 til 4 timer for å ta noen av disse legemidlene. Det kan holde vancomycin virker som den skal.

Tapte Dose

Hvis du tar denne medisinen for diaré forårsaket av andre antibiotika, ikke ta noe annet diaré medisin uten først å sjekke med legen din. Andre legemidler mot diaré kan gjøre diaré verre eller gjøre det vare lenger.

Lagring

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.