valley fever sykdom

Valley fever er en soppinfeksjon forårsaket av Coccidioides (KOK-sid-e-OY-Deze) organismer. Det kan føre til feber, brystsmerter og hoste, blant andre tegn og symptomer.

To arter av sopp Coccidioides forårsake dal feber. Disse soppene er ofte funnet i jord i spesifikke regioner. Den sopp er spores kan bli rørt opp i luften av noe som forstyrrer jord, slik som jordbruk, konstruksjon og vind.

symptomer

Sopp kan da bli pustet inn i lungene og forårsake dal feber, også kjent som akutt coccidioidomykose (kok-sid-e-oy-doh-my-KOH-sis). Milde tilfeller av dalen feber vanligvis løse på egen hånd. I mer alvorlige tilfeller, leger foreskrive soppdrepende medisiner som kan behandle den underliggende infeksjon.

Feber; Hoste; Brystsmerter; Frysninger; Nattesvette; Hodepine; Utmattelse; Leddsmerter; Rødt, flekkete utslett

Valley-feber er den opprinnelige form av coccidioidomykose infeksjon. Denne første, akutt sykdom kan utvikle seg til en mer alvorlig sykdom, inkludert kronisk og spres coccidioidomykose.

Den innledende, eller akutte, form coccidioidomykose er ofte mild, med få, om noen, symptomer. Når oppstår tegn og symptomer, vises de en til tre uker etter eksponering. De har en tendens til å likne de av influensa, og kan variere fra mindre til alvorlig, inkludert

Den utslett som noen ganger følger dalen feber består av smertefulle røde nupper som kan senere bli brun. Utslettet vises hovedsakelig på leggene, men noen ganger på brystet, armer og rygg. Andre kan ha en hevet rødt utslett med blemmer eller utbrudd som ser ut som kviser.

Lavgradig feber, Vekttap; Hoste; Brystsmerter; Blod-farget oppspytt (uansett utladet under hoste); Knuter i lungene

Hvis du ikke blir syk av dalen feber, kan du bare finne ut at du har blitt smittet når du senere har en positiv hud eller blodprøve eller når små områder av rest infeksjon (knuter) i lungene dukke opp på en rutine brystet X-ray. Selv om knuter vanligvis ikke føre til problemer, kan de se ut som kreft på røntgenstråler.

Knuter, sår og hud lesjoner som er mer alvorlig enn det utslett som noen ganger oppstår med andre former av sykdommen; Smertefulle lesjoner i skallen, ryggraden eller andre bein; Smertefulle, hovne ledd, spesielt i knær eller ankler; Meningitt – en infeksjon av membranene og væsken som omgir hjernen og ryggmargen

Fører til

Hvis du utvikler symptomer, spesielt alvorlig seg, i løpet av sykdommen er svært variabel. Det kan ta måneder å fullt igjen, og tretthet og leddsmerter kan vare enda lenger. Alvorlighetsgraden av sykdommen avhenger av flere faktorer, inkludert din generelle helse og antall soppsporer du inhalerer.

Hvis det første coccidioidomykose infeksjonen ikke helt løse, kan det utvikle seg til en kronisk form for lungebetennelse. Denne komplikasjonen er mest vanlig hos personer med svekket immunforsvar.

Tegn og symptomer inkluderer

Den mest alvorlige formen av sykdommen, disseminert koksidiomykose, oppstår når infeksjonen sprer seg (formidler) utenfor lungene til andre deler av kroppen. Oftest er disse deler omfatter skinn, ben, lever, hjerne, hjerte, og membranene som beskytter hjernen og ryggmargen (hjernehinnene).

Tegn og symptomer på disseminert sykdom er avhengig av hvilke deler av kroppen er berørt, og kan omfatte

Risikofaktorer

Oppsøk lege hvis du er over 60, har et svekket immunforsvar, er gravid, eller er svart eller filippinsk, og du utvikler tegn og symptomer på valley fever, spesielt hvis du

Bor i eller nylig har reist til et område hvor denne sykdommen er vanlig; Har symptomer som ikke er bedre

komplikasjoner

Sørg for å fortelle legen din dersom du har reist til et sted hvor valley fever er endemisk, og du har symptomer.

Miljøeksponeringen. Alle som inhalerer den sporer som forårsaker valley fever er i fare for infeksjon. Folk som har jobber som utsetter dem for støv er mest utsatt – bygg, vei- og landbruksarbeidere, rancheiere, arkeologer, og militært personell på feltøvelser .; Løp. Av grunner som ikke er godt forstått, filippinere, latinamerikanere, svarte og indianere er mer utsatt for å utvikle alvorlig infeksjon med coccidioidomykose enn er hvite .; Svangerskap. Gravide kvinner er utsatt for mer alvorlige coccidioidomykose i løpet av tredje trimester, og nybakte mødre er sårbare rett etter deres babyer er født .; Svekket immunsystem. Alle med et svekket immunsystem er økt risiko for alvorlige komplikasjoner. Dette inkluderer personer som lever med AIDS eller de som behandles med steroider, kjemoterapi og anti-avvisning narkotika etter transplantasjon kirurgi. Personer med visse autoimmune sykdommer, for eksempel reumatoid artritt eller Crohns sykdom, som blir behandlet med anti-tumor nekrose faktor (TNF) medikamenter har også en øket risiko for infeksjon .; Alder. Eldre voksne er mer sannsynlig å utvikle valley fever. Dette kan være fordi deres immunforsvar er mindre robust eller fordi de har andre medisinske tilstander som påvirker deres generelle helse.

De sopp som forårsaker valley fever – Coccidioides immitis eller Coccidioides posadasii – trives i tørre ørkenjord i det sørlige Arizona, Nevada, nordlige Mexico og California San Joaquin Valley. De er også endemisk til New Mexico, Texas og deler av Sentral- og Sør-Amerika – områder med milde vintre og tørre somre.

Alvorlig lungebetennelse. De fleste mennesker gjenopprette fra coccidioidomykose relaterte lungebetennelse uten komplikasjoner. Andre, hovedsakelig filippinere, latinamerikanere, svarte, indianere og de med svekket immunforsvar, kan bli alvorlig syk .; Sprukket lunge knuter. En liten andel av mennesker utvikler tynne vegger knuter (hulrom) i lungene. Mange av disse til slutt forsvinne uten å forårsake noen problemer, men noen kan sprekke og forårsake brystsmerter og pustevansker. En sprukket lunge nodule kan kreve plassering av et rør inn i rommet rundt lungene for å fjerne luft eller kirurgi for å reparere skaden .; Disseminert sykdom. Dette er den mest alvorlige komplikasjonen av coccidioidomykose. Dersom soppen sprer (formidler) i hele kroppen, kan det føre til problemer som spenner fra huden sår og abscesser til benlesjoner, alvorlig leddsmerter, hjertebetennelse, urinveisproblemer og hjernehinnebetennelse – en potensielt dødelig infeksjon av membraner og væsken dekker hjernen og ryggmarg.

Forberedelse til timen din

Som mange andre sopper, Coccidioides arter har en komplisert livssyklus. I jorden, de vokser som en støpeform med lange filamenter som bryter ut i luftbårne sporer når jorden er forstyrret.

Sporene er svært liten og kan bli gjennomført i flere hundre miles av vinden. Når du er inne i lungene, sporene reprodusere, perpetuating syklusen av sykdommen.

Pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, spør om det er noen begrensninger du må følge i tiden frem til ditt besøk .; Symptom historie. Skriv ned eventuelle symptomer du har opplevd, og hvor lenge .; Siste eksponering for mulige smittekilder. Legen din vil være spesielt interessert i å vite om du nylig har reist, og hvor .; Medisinsk historie. Lag en liste over nøkkel medisinsk informasjon, inkludert andre forhold som du blir behandlet og eventuelle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd du nå tar .; Spørsmål å spørre legen din. Skriv ned dine spørsmål på forhånd slik at du kan få mest mulig ut av din tid med legen din.

Noen mennesker, spesielt gravide, personer med svekket immunforsvar – for eksempel de som lever med hiv / aids – og de av filippinsk, Spansk, afrikansk eller indiansk avstamning er i faresonen for å utvikle en mer alvorlig form for coccidioidomykose.

Hva er den mest sannsynlige årsaken til mine symptomer ?; Hva slags tester trenger jeg ?; Hva behandling tilnærming anbefaler dere, hvis noen ?; Jeg har disse andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere disse forholdene sammen ?; Hvis du anbefale medisiner, er det noen mulige bivirkninger ?; Hvor lenge forventer du deg en full gjenoppretting til å ta, og jeg trenger en oppfølging avtale ?; Er jeg i fare for noen langsiktige komplikasjoner fra denne tilstanden?

Komplikasjoner av koksidioidomykose kan omfatte

Gjør en avtale med legen din dersom du utvikler tegn eller symptomer på valley fever og er i eller nylig har returnert fra en region hvor denne tilstanden er vanlig.

Hva er dine symptomer ?; Når fikk du først begynner opplever symptomer ?; Har symptomene fått verre over tid ?; Har du nylig reist? Hvor og når?; Har din jobb eller fritidsaktiviteter involvere tilbringe tid i støvete utemiljøer ?; Er du gravid?; Har du blitt diagnostisert med andre medisinske tilstander ?; Er du for tiden tar noen medisiner, inkludert over-the-counter og reseptbelagte legemidler samt noen vitaminer og kosttilskudd?

Tester og diagnose

Her er litt informasjon for å hjelpe deg å få klar og vet hva du kan forvente fra legen din.

Sputum smøre eller kultur. Disse testene sjekke en prøve av saken som er utladet mens hoste (sputum) for tilstedeværelse av Coccidioides organismer .; Blodprøver. Gjennom en blodprøve, kan legen din sjekke for antistoffer mot sopp som forårsaker valley fever.

Listen nedenfor antyder spørsmål å høyne med legen din om valley fever. Ikke nøl med å stille flere spørsmål under din avtale.

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å snakke om i dybden. Legen din kan be

Behandlinger og narkotika

Valley fever er vanskelig å diagnostisere utelukkende på grunnlag av tegn og symptomer, fordi de er vanligvis vage og overlapper med symptomer som oppstår i andre sykdommer. Selv en kiste X-ray kan ikke skille valley fever fra andre lungesykdommer.

En definitiv diagnose avhenger av å finne bevis for Coccidioides organismer i vev, blod eller andre kropps sekret. Av den grunn, vil du sannsynligvis ha en eller flere av følgende tester

Forebygging

De fleste mennesker med akutt dal feber ikke krever behandling. Selv når symptomene er alvorlige, er den beste terapi for ellers friske voksne ofte sengeleie og væsker – det samme tilnærmingen som brukes for forkjølelse og influensa. Likevel, leger nøye overvåke personer med valley fever.

Lær mer om Valley fever

Hvis symptomene ikke bedrer seg eller blir verre, eller hvis du har økt risiko for komplikasjoner, kan legen forskrive en soppdrepende medisiner, som flukonazol. Soppdrepende medisiner brukes også for personer med kroniske eller disseminert sykdom.

Generelt er de soppdrepende medisiner flukonazol (Diflucan) eller itrakonazol (Sporanox, Onmel) brukes for alle, men de mest alvorlige former for koksidioidomykose sykdom.

Alle antifungals kan ha alvorlige bivirkninger. Men disse bivirkningene forsvinner vanligvis når medisinering er stoppet. Mulige bivirkninger av flukonazol og itrakonazol er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré.

Mer om Valley fever

Mer alvorlig infeksjon kan behandles først med en intravenøs soppdrepende medisiner som amfotericin B (Abelcet, Amphotec, andre).

To nyere medisiner – vorikonazol og posakonazol (Noxafil) – kan også brukes til å behandle mer alvorlige infeksjoner.

Antifungals kontrollere sopp, men noen ganger ikke ødelegge det, og det kan oppstå tilbakefall. For mange mennesker, kan en enkelt anfall av dalen feber resulterer i livslang immunitet, men sykdommen bli reaktivert, eller du kan bli infisert på nytt hvis immunforsvaret er betydelig svekket.

Hvis du bor i eller besøke områder der dalen feber er vanlig, ta commonsense forholdsregler, spesielt i sommermånedene når sjansen for infeksjon er høyest. Vurdere iført en maske, bor inne i støvstormer, fukte jorda før graving, og holde dører og vinduer tett lukket.

1

)