vaksinasjonsprogram for voksne: typer vaksiner og når du trenger dem

Melinda Ratini, DO, M; på 15 september 2015

Vaksiner er ikke bare for barna. Voksne trenger dem for å beskytte mot sykdommer som blir mer vanlig i voksen alder. De kan også beskytte deg hvis du gikk glipp av en dose som barn.

Spør legen din hva du trenger. La henne vite hvis du skal reise internasjonalt, hvis du har allergi, eller hvis du er gravid. Alle disse tingene kan påvirke hvilke bilder du trenger og hvilke du bør hoppe over for nå. Men de fleste voksne har behov for noen eller alle av de følgende vaksiner.

Hvordan får du det: Som et skudd eller, for noen mennesker, som nesespray

Hvor ofte og når: En gang i året, vanligvis starter i september til slutten av influensasesongen, som kan vare så sent som i mai. Jo tidligere du får det, jo bedre.

Hvem bør få det: Alle voksne bør få vaksinen i noen form, med mindre de har en medisinsk grunn til ikke å. Skuddet er den vanligste typen. Den nesespray versjonen er for friske voksne opp til fylte 49 som ikke er gravid.

Det er en egg-fri vaksine i tilfelle du har alvorlig eggallergi. Hvis injeksjoner gjøre deg nervøs, kan du også få et skudd som bruker en mindre nål og ikke punkteres så dypt. Dessuten kan folk som er større risiko for influensa, som de over 65, får høydose injeksjoner som gir dem bedre beskyttelse.

Hvordan får du det: Som en shot

Hvor ofte og når: Det er to av disse vaksinene. Hvis du er en sunn voksen over 65, trenger du begge deler. Tidspunktet og sekvens av dem kan variere. Legen din vil vite hva du trenger.

Hvem bør få det: Alle voksne 65 og eldre. Hvis du er yngre enn 64, du trenger det hvis du

Har langsiktige forhold som hjertesykdom, lungesykdom, sigdcelleanemi, diabetes, alkoholisme, skrumplever, lekkasjer av spinalvæske, eller et cochlea implan; Har en sykdom som reduserer kroppens forsvar mot infeksjoner, inkludert lymfom eller leukemi, multippelt myelom, nyresvikt, HIV, eller AID; Ta medisiner eller behandling som gjør deg mer sannsynlig å få en infeksjon. Disse inkluderer steroider, noen kreft narkotika og stråling Therap; Røyk eller har asthm; Bor i et sykehjem eller langsiktig omsorg anlegget

Vaksine begrensninger. Les mer på Walgreens / GetaShot.