vaginal våt mount

Kvinners helse trender

En vaginal våt mount (noen ganger kalt en vaginal smøre) er en test for å finne årsaken til vaginitis, eller betennelse i skjeden og området rundt vagina (vulva).

Infeksjoner som kan forårsake vaginitt er vanlig og omfatter

En vaginal prøve kan bli testet av

Send deg selv en lenke for å laste ned programmet.

Gjær infeksjon. En vaginal gjær infeksjonen er forårsaket av en type som kalles gjær Candida albicans. En gjær infeksjon er også kalt en candida infeksjon eller candidiasis. En vaginal gjær infeksjon forårsaker ofte kløe og en hvit, klumpete utflod som ser ut som cottage cheese. Det fører også smerter med samleie. En gjær infeksjon er ikke en seksuelt overførbar infeksjon (SOI); Trichomoniasis. Trichomoniasis er en infeksjon forårsaket av en parasitt (Trichomonas vaginalis). Det er noen ganger kalt trichomonas-infeksjon, trichomonal infeksjon, eller rett og slett trich (si “trikset”). Trikomonasinfeksjon forårsaker en utflod som er gul-grønn, skummende, og illeluktende. Smerte med sex eller vannlating kan være til stede. Nedre mage smerte kan også være til stede. Trikomonasinfeksjon spres ved seksuell kontakt og er en STI; Bakteriell vaginose. Bakteriell vaginose er en forandring i balansen av bakterier som normalt er til stede i skjeden. Den utflod er tynn og melkeaktig med en sterk fishy lukt. Mange kvinner har ingen symptomer. Bakteriell vaginose er ikke en STI; Andre seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Infeksjoner som klamydia, kjønnsvorter, syfilis, herpes simplex, og gonoré kan også påvirke skjeden. Disse infeksjonene er funnet ved å gjøre andre tester.

Vennligst vent…

Våt mount. En prøve av utflod er plassert på et objektglass og blandes med en saltoppløsning. Raset er sett på under et mikroskop for bakterier, gjærceller, trichomoniasis (trichomonads), hvite blodceller som viser en infeksjon, eller anelse celler som viser bakteriell vaginose; KOH lysbilde. KOH lysbilde. En prøve av utflod er plassert på et objektglass og blandet med en oppløsning av kaliumhydroksid (KOH). KOH dreper bakterier og celler fra skjeden, slik at bare gjær for en gjær infeksjon; Vaginal pH. Den normale vaginal pH er 03.08 til 04.05. Bakteriell vaginose, trichomoniasis, og atrofisk vaginitt ofte føre til en vaginal pH høyere enn 4,5; Whiff test. Flere dråper av en kaliumhydroksid (KOH) løsning tilsettes til en prøve av utflod. En sterk fishy lukt fra mix betyr bakteriell vaginose er til stede.