ursodiol

Terapeutisk Klasse: Gastrointestinal Agent

Bruker For ursodiol

Farmakologisk Klasse: gallesyre

Ursodiol blir også brukt til å behandle primær biliær cirrhose (PBC). PBC er en autoimmun lidelse som fører til en pasients leveren til å ha problemer og ikke fungerer som den skal.

ursodiol er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er ursodiol brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For ursodiol, bør følgende vurderes

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på ursodiol eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av ursodiol i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Før du bruker ursodiol

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av ursodiol i geriatriske pasienter.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av ursodiol. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta ursodiol nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Det er best å ta ursodiol med måltider, med mindre annet er regissert av legen din.

Ta ursodiol for full tid for behandling, selv om du begynner å føle deg bedre. Hvis du slutter å ta ursodiol for tidlig, kan gallestein ikke oppløses så fort eller kan ikke oppløses i det hele tatt.

Det er antatt at kroppsvekt og den slags kosthold pasienten følger kan påvirke hvor fort steinene oppløses og om nye steiner vil danne. Men sjekk med legen din før du går på en diett.

Hvis du bruker Urso Forte® tabletter

Dosen av ursodiol vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av ursodiol. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Ring din lege eller apotek for å få instruksjoner.

Hvis du glemmer en dose av ursodiol, ta den så snart som mulig, eller doble din neste dose.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Riktig bruk av ursodiol

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Blodprøver vil måtte gjøres noen få måneder mens du tar ursodiol å sørge for at gallestein oppløsning og leveren din fungerer som den skal.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis alvorlig abdominal eller magesmerter, spesielt mot den øvre høyre side, eller alvorlig kvalme og oppkast forekomme. Disse symptomene kan bety at du har andre medisinske problemer eller at gallestein tilstand må legen din oppmerksomhet.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler når du bruker ursodiol

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori B Ingen påvist risiko hos mennesker

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Galle Skrumplever Actigall, Urso, Urso Forte

Galleblæresykdom Actigall, Urso, Urso Forte, Chenodal, Chenodeoxycholic syre

ursodiol bivirkninger

ursodiol