urethral kreftbehandling (pdqто): behandling [] – generell informasjon om urethral kreft

Forekomst og dødelighet

På grunn av sin sjeldenhet, er nesten all informasjon om behandling av urethral kreft og utfallet av terapi stammer fra retrospektiv, single-center saken serien, og derfor representerer et svært lavt nivå av bevis for 3iiiDiv. Flertallet av informasjonen kommer fra saker akkumulert over mange tiår på store akademiske sentre.

Anatomi

Den kvinnelige urinrøret er i stor grad finnes i den fremre skjedeveggen. Hos voksne er det ca 4 cm i lengde.

Den mannlige urinrør, som i gjennomsnitt er ca 20 cm i lengde, er delt inn i fjerne og nære deler. Den distale urinrør, som strekker seg distalt til proksimalt fra tuppen av penis til like før prostata, omfatter meatus, den fossa navicularis, penile eller hengende urinrøret, og slagflaten urinrøret. Den proksimale urinrøret, som strekker seg fra slagflaten urinrøret til blærehalsen, omfatter distalt til proksimalt den membran urinrøret og prostatic urethra.

Anatomy av den mannlige urinveiene (venstre panel) og kvinnelige urinveiene (høyre panel) viser nyrer, urinlederne, urinblæren og urinrøret. Urin er laget i nyretubuli og samler i nyrebekken av hver nyre. Urinen renner fra nyrene gjennom urinlederne til blæren. Urinen er lagret i blæren inntil den forlater kroppen gjennom urinrøret.

Prognose

Prognosen for urethral kreft avhenger av følgende faktorer: [4, 5, 6]

Overfladiske svulster som ligger i den distale urethra av både kvinnelige og mannlige er vanligvis kureres. Men dypt invasive lesjoner er sjelden kureres ved hvilken som helst kombinasjon av behandlinger. I menn, prognosen for svulster i distal (hengende) urinrøret er bedre enn for svulster i proksimale (bulbomembranous) og prostataurinrøret, som har en tendens til å presentere på mer avanserte stadier. [7, 8] På samme måte distale urinrør svulster har en tendens til å oppstå på tidligere stadier i kvinner, og de ser ut til å ha en bedre prognose enn proksimale svulster. [9]

Referanser

Denne informasjonen er produsert og levert av Nationa; Cance; Institute (). Informasjonen i dette emnet kan ha endret seg siden den ble skrevet. For den mest oppdaterte informasjonen, ta kontakt med Nationa; Cance; Institute via Internett nettsted på http: /; cancer.gov eller ring 1-800-4-kreft.

 Offentlig informasjon fra National Cancer Institute