uplanlagt vekttap – emneoversikt

Ufrivillig vekttap betyr å miste vekt uten å prøve å. Det kan være forårsaket av et medisinsk problem, så sørg for å se din lege hvis du taper vekt uten å prøve.

Ost. Sett ost på kjeks eller smørbrød, eller legge den til supper og salater. Spis streng ost som en snack; Tørket frukt eller nøtter. Sett tørket frukt på frokostblanding eller i salater eller yoghurt. Sett nøtter på potetmos eller is eller i en saus; Granola barer. Bære dem med deg som en snack; Peanøttsmør. Bruk den i en sandwich, eller spre den på brød, bagels, bananer, eller selleri.

importan; Det er mulig at den viktigste tittelen på rapporten Chilaiditi syndrom er ikke navnet du forventet.

Mange medisinske problemer kan føre til at du mister vekt uten å prøve. Disse inkluderer en overaktiv skjoldbruskkjertel, langsiktige infeksjoner, munn eller svelg problemer som gjør det vanskelig å spise, fordøyelsesproblemer, depresjon, diabetes, KOLS og kreft.

Andre årsaker til uplanlagt vekttap inkluderer reseptbelagte og over-the-counter medisiner, alkohol eller stoffmisbruk, og følelsesmessig stress og angst.

I eldre voksne, kan hukommelsesproblemer som demens føre til vekttap.

Hvis et annet problem som forårsaker vekttap, vil legen behandle det problemet. Legen kan også foreslå en endring i hva du spiser. I noen tilfeller kan legen forskrive medisiner som hjelper deg opp i vekt.

Snakk med legen din om hva du kan gjøre for å få vekt. Legen din kan foreslå at du ser en ernæringsfysiolog, som kan hjelpe deg med å utvikle et måltid plan som passer din livsstil. Unngå å bruke dyre kosttilskudd for rask vektøkning.

Hvis legen din sier det er greit, finne måter å spise mer høy-kalori, næringsrik mat. Disse matvarer inneholder

Snakk med legen din dersom

Du har vært å miste vekt og vet ikke hvorfor. Hvis du mister 10 lb (4,5 kg) eller 5% av vekten din over 6 til 12 måneder uten å prøve å, kan det være et tegn på et annet problem; Du ser noen endringer i avføringsmønster. Disse kan omfatte endringer i hvor ofte du har avføring, fargen og størrelsen på avføring, og hvor solid de er.