umeclidinium (inhalasjon) forholdsregler

Hvis du skal bruke denne medisinen i lang tid, er det svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer som den skal, og for å se etter eventuelle uønskede effekter.

Fortell legen din hvis du også bruker andre legemidler for KOLS.

Denne medisinen skal ikke brukes hvis du har en alvorlig KOLS angrep, eller hvis symptomer på KOLS angrep har allerede startet. Legen din kan forskrive en annen medisin for deg å bruke i tilfelle en akutt KOLS angrep. Hvis den andre medisinen ikke fungerer så bra, legen din med en gang.

Snakk med legen eller få medisinsk hjelp umiddelbart hvis

Denne medisinen kan forårsake paradoksal bronkospasme, noe som betyr at din pust eller piping vil bli verre. Paradoksal bronkospasme kan være livstruende. Sjekk med legen din med en gang hvis du har hoste, pustevansker, kortpustethet, eller tungpustethet etter bruk av dette legemidlet.

Hvis du utvikler et hudutslett, elveblest, eller allergisk reaksjon på denne medisinen, må du slutte å bruke medisinen og sjekk med legen din så snart som mulig.

Sjekk med legen din med en gang hvis tåkesyn, problemer i lesing, eller enhver annen endring i synet oppstår under eller etter behandling. Legen din kan ønske deg å ha øynene sjekket av øyelege (øyelege).

Sjekk med legen din med en gang hvis du har redusert urinvolum, reduksjon i hyppigheten av vannlating, problemer med vannlating eller smertefull vannlating.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.