ulcerøs kolitt og stressreduksjon: 3 måter å slappe av i college

College kan være stressende. Å ha ulcerøs kolitt kan være stressende. Og stress kan forverre UC.

Så når du starter college med UC, er det godt å vite hva som kan føre til stress i din nye rutine og ser etter måter å lede den av eller redusere den. Her er tre strategier for å holde stressnivået nede.

Symptomene på ulcerøs kolitt (UC) er avhengig av hvor alvorlig irritasjon og hevelse er i tykktarmen. De er også avhengig av hvilken del av tykktarmen er berørt; Symptomene kan komme og gå. Du har kanskje ikke noen i uker, måneder eller år, og så kommer de tilbake. Sjansen er om 50-50 at effektene av sykdommen vil være mildt; De fleste mennesker med UC har noen felles problemer.

Først er det viktig å vite at stress og angst ikke forårsaker inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Men i tider med fysisk eller følelsesmessig stress, kan du ha en oppblussing av UC symptomer, som mer magesmerter og diaré. Alvorlig kronisk stress kan også føre til økt betennelse.

Når du kjører inn i en stressende situasjon, tannhjul kroppen din opp for en “fight or flight” respons. Den produserer cytokiner, proteiner som stimulerer immunsystem til å bekjempe skader og infeksjoner – og utløse betennelse. Stress forårsaker ikke flare-ups i alle med UC, men det gjør for mange mennesker.

Du justerer til mange nye ting: et nytt hjem og skole, bor på egen hånd, og ta kontroll over din UC omsorg. Du kan ikke alltid unngå stress. Men å holde seg til en vanlig tidsplan vil bidra til å holde ulcerøs kolitt og stressnivået under kontroll

Du kan føle deg som om du er den eneste på campus som er coping med en kronisk sykdom. Men du er ikke. For å finne støtte