ulcerøs kolitt – hva skjer

Ulcerøs kolitt kan være mild, moderat eller alvorlig.

Å gjøre overgangen til college med ulcerøs kolitt kan føles overveldende til tider. Du arbeider med nye krav til skolearbeid og sosialt liv. På toppen av det, er du justere til et nytt bomiljø samtidig som en kronisk sykdom; Hvis du bor på campus, kan du dele en hybel og bad. Og du ønsker å være forsiktig med å spise kafeteria mat som utløser ulcerøs kolitt symptomer; Bare fordi du har UC betyr ikke at du ikke kan trives i alle deler av college …

Barn kan ha de samme symptomene som voksne har. Dessuten kan barn med sykdommen vokse saktere enn normalt, og går gjennom puberteten senere enn forventet.

Problemer fra ulcerøs kolitt kan inkludere

Noen mennesker som har ulcerøs kolitt har også irritabel tarm syndrom (IBS). Det er ikke så alvorlig som ulcerøs kolitt. IBS forårsaker magesmerter sammen med diaré eller forstoppelse.

De fleste kvinner med ulcerøs kolitt kan ha en normal graviditet og levere en sunn baby. Symptomer kan være verre i løpet av de første 3 månedene av svangerskapet. Noen legemidler til behandling av sykdommen kan brukes under graviditet.

Smalere områder av tarmen (strikturer). De kan gjøre det vanskelig å passere avføring; Økt risiko for kreft i tykktarm og endetarm. Denne risikoen er høyere enn gjennomsnittet hvis du har hatt ulcerøs kolitt i 8 år eller lenger; Komplikasjoner utenfor fordøyelseskanalen. Disse inkluderer leddsmerter, hudproblemer og øyeproblemer; Tykktarmen hevelse til mange ganger sin normale størrelse. Dette kalles toksisk megacolon. Det er sjelden, men det er behov for behandling med en gang; Andre sjeldne komplikasjoner, for eksempel arrdannelse i gallegangene og bukspyttkjertelen.