typer magesår – emne oversikt

Det er to forskjellige typer av peptisk magesår. De er

“My magen gjør vondt” – det er noe alle foreldre hører. Men hvis det virker som barnet klager over mageproblemer hele tiden, kan han ha en alvorlig fordøyelseskanal uorden; Disse forholdene har ulike årsaker, men deler mange av de samme symptomene; Nause; Bloatin; Stomachach; Diarrhe; Vomitin; Dehydrering (fra diaré og oppkast, Hvis barnet ditt har disse symptomene ofte, er det første skrittet for å se en lege få en diagnose ….

Symptomene på magesår og duodenalsår er like, bortsett fra når det oppstår smerte.

Symptomer alene kan ikke brukes til å skille en magesår fra et magesår. Tester som en endoskopi eller en øvre gastrointestinal (UGI) serien kan trenge å bli brukt til å finne ut plasseringen av et sår.

Magesår, som dannes i slimhinnen i magen; Duodenalsår, som dannes i øvre del av tynntarmen.

Magesår ofte leges saktere enn duodenalsår. En magesår som ikke responderer på behandling kan være kreft. Legen din vil mest sannsynlig anbefale en biopsi av et magesår før behandlingsstart. Den biopsi vil sørge for at det ikke er kreft gjemmer seg i sår.

Smerter fra et magesår oppstår ofte når maten er fortsatt i magen, kort tid etter spising; Smerter fra en duodenal sår oppstår ofte når magen er tom, flere timer etter å ha spist, og kan bedre etter å ha spist. Smerte kan også vekke deg midt på natten.