typer hjerneslag: iskemisk, hemoragisk, og tia

Har du lært at noen du bryr deg om hatt et slag? Ikke hoppe til konklusjoner om hvordan det vil påvirke ham. Ikke alle slag er skapt like. Det er tre hovedtyper, med ulike varseltegn og symptomer.

Det hele startet med en hodepine – pounding smerter bak venstre øye – som ikke ville gå bort; En sunn 37-åring på den tiden, Jill Bolte Taylor prøvde å riste den smerte med en cardioworkout. Men det fungerte ikke; Føler steinete, Taylor ledet for hennes dusj. Hun merket seg mister koordinering og sliter med balanse – hun måtte lene seg mot hennes dusj veggen; Dusjen brøl skremt henne, og hennes følelse av hvor kroppen hennes begynte og sluttet ble filtrert. “Min oppfatning av meg selv var at …

Hjernecellene trenger oksygen som er båret av blodet. Slik at når et slag bryter strømtilførselen, noen av cellene begynner å dø. Og som setter av problemer som hukommelsestap, forvirring og nummenhet på den ene siden kroppen din.

Det er tre hovedtyper av hjerneslag

Hvis du har tegn på noen av dem, ringe 911 umiddelbart. Jo før du får behandlet, jo mindre sannsynlig er det at du har langsiktige effekter.

De fleste slag er denne typen. Du får dem når et fettstoff som kalles plakk samler i blodårene dine og forminsker dem. Dette kalles aterosklerose, og den bremser strømmen av blod. Som det bassenger, kan blodet klumpe seg og danner klumper – og din arterie blir blokkert.

Foruten aterosklerose, noen andre årsaker til hjerneinfarkt er

Det finnes to typer av iskemisk hjerneslag

Blodåren. De er forårsaket av en blodpropp som dannes i en arterie som forsyner blod til hjernen.

Emboliske slag. De skjer når en blodpropp former et annet sted i kroppen din og reiser gjennom blodårene til hjernen. Det setter seg fast der og stopper flyten av blod.

Symptomene på en iskemisk hjerneslag avhenger av hvilke deler av hjernen som er berørt. De kan inneholde ting som

Du er mer sannsynlig å ha en iskemisk hjerneslag hvis du

Noen ganger kan du få komplikasjoner. Et hjerneslag skader hjernecellene. Jo mer som er gjort, jo flere problemer du kan ha. Det er derfor det er viktig å få medisinsk hjelp så snart som mulig. Hvis du ikke får behandling, kan du ha problemer som

Ischemi; Hemorrhagi; Forbigående iskemisk anfall (TIA) eller “mini-slag