type 2 diabetes hos barn – emneoversikt

diabetes Trender

Dette emnet inneholder informasjon om type 2-diabetes hos barn. Hvis du er ute etter informasjon om type 1 diabetes, type 1 diabetes: Barn som lever med sykdommen.

Type 2-diabetes er en livslang sykdom som oppstår når bukspyttkjertelen ikke kan lage nok insulin, eller når kroppens vev ikke kan bruke insulinet på riktig måte. Insulin er et hormon som hjelper cellene i kroppen bruker sukker (glukose) for energi. Det hjelper også kroppen lagre ekstra energi i muskler, fett og leverceller.

Uten insulin, kan sukkeret ikke komme inn i cellene for å gjøre sitt arbeid. Det forblir i blodet i stedet. Dette kan føre til høyt blodsukker. En person har diabetes når blodsukkeret holder seg for høyt for mye av tiden.

Over tid kan høyt blodsukker føre til problemer med øynene, hjerte, blodårer, nerver og nyrer. Høyt blodsukker gjør også en person mer sannsynlig å få alvorlige sykdommer eller infeksjoner.

I det siste, mente legene at type 2-diabetes var en voksen sykdom og at type 1 diabetes var en barnesykdom. Nå, flere og flere barn får type 2 diabetes.

Finne ut at barnet ditt har diabetes kan være skummelt. Men barnet kan leve et langt og sunt liv ved å lære å håndtere sykdommen.

Legene vet ikke nøyaktig hva som forårsaker diabetes. Eksperter mener de viktigste risikoene for barn får type 2 diabetes er overvekt, ikke å være fysisk aktiv, og har en familie historie av sykdommen.

Også hormoner utgitt under de tidlige tenårene gjøre det vanskeligere enn vanlig for kroppen å bruke insulin riktig. Dette problemet er kalt insulinresistens. Det kan føre til diabetes.

De fleste barn med type 2 diabetes ikke har symptomer når sykdommen først funnet. Dersom det er symptomer, er de vanligvis er milde og kan omfatte

Å måtte urinere oftere; Føler du deg litt mer tørst enn vanlig; Å miste litt vekt for ingen klar årsak.