tunnelsyn: hva sidesynet tap føles som

Tenk deg følgende: Du ser gjennom et kikkhull og stirrer rett fram. Du ser alt over, under og til sidene. Plutselig får kikkhullet mindre og mindre. Du ser alt foran deg, men alt over, under og rundt deg blir svart. Det er som du leter gjennom en trang tube eller en tunnel.

Periodiske omfattende synsundersøkelser av en øyelege er viktig å overvåke helsen til øynene dine og diagnostisere mistenkt problemer. Kontrollere posisjonen til hvert øye og dens bevegelser vil avsløre krysset øyne eller andre former for skjeling. Eksamen kan omfatte disse del; Et øye Kartet bruker bokstavene i avtagende størrelse for å bestemme skarpheten i synet på avstand; Den retinoskopi prosjekter en tynn stråle av lys inn i øyet. Når den brukes med roterende linse hjulet (kalt …

Det er det som gjør at du kan se objekter rundt deg uten å snu hodet eller beveger øynene dine. Det hjelper deg til å oppfatte bevegelse og gå uten å krasje inn i ting. Det er det du bruker til å se noe “ut av hjørnet av øyet.”

Oftest er det en bivirkning av andre medisinske tilstander. To av disse, glaukom og retinitis pigmentosa, er blant de mest vanlige.

Glaukom: Denne sykdommen er forårsaket av akkumulering av væske og trykk i øyet. Det kan skade nerve som bærer informasjon fra øyet til hjernen. Når dette skjer, kan du miste sidesynet. Over tid, kan du miste alle dine syn. Heldigvis, kan leger forebygge synstap hvis de finner din glaukom tidlig.

Retinitis pigmentosa (RP): Dette genetisk forstyrrelse skade netthinnen, den delen av øyet som registrerer lyset. Natt blindhet er en av de første symptomene. Du kan også ha en hard tid å fortelle forskjellige farger fra hverandre. Over tid vil du merke endringer i sidesynet. Du kan få denne tilstanden i alle aldre, men det vanligvis streik tenåringer og unge voksne. De fleste som har det er lovlig blind etter alder 40.

Øyelegen vil gi deg en visuell felttest for å se etter lyspunkter i din visjon – flekker du kanskje ikke engang merke til ennå.

Han vil plassere en bolle-formet enhet foran ansiktet. Du vil ha en lapp over det ene øyet slik at hver kan testes separat. Mens du ser rett fram, lysene blinker på forskjellige steder rundt om i bollen. Du trykker på en knapp når du ser lys, uten å snu hodet fra side til side.

Hvis du har en øyesykdom, kan legen gjenta denne testen hver 6 til 12 måneder for å måle endringer i synet ditt. Personer som har en høyere risiko for glaukom bør også testes regelmessig.