triptaner (serotonin reseptor agonister) for migrene

Disse medisinene er tilgjengelig som tabletter (du svelge dem eller de oppløses i munnen), nesespray, skudd, og patcher du putter på huden din.

Triptaner smal (constrict) blodårer i hjernen og lindre hevelse. Triptaner har andre egenskaper som kan bidra til å behandle migrene symptomer. Det er ikke klart hvordan de jobber for å stoppe en migrene.

Disse stoffene blir brukt effektivt og raskt å lindre hodepine smerter, følsomhet for lys og støy, og kvalme og oppkast i forbindelse med migrene. De er spesielt nyttig hvis du har moderat til alvorlig hodepine som forstyrrer din evne til å utføre daglige oppgaver.

Disse stoffene er effektive i å redusere migrene symptomer og er godt tolerert. 1 Men det er vanskelig å vite hvilke triptan er den mest effektive. En triptan som fungerer godt for noen andre kanskje ikke fungere godt for deg. Du må kanskje prøve mer enn ett triptan for å finne det som fungerer best for deg.

Triptaner fungerer best når de blir tatt så snart hodepine starter. Men de kan likevel redusere hodepine smerter og andre symptomer da tatt etter angrepet har begynt.

Du kan finne at å kombinere et triptan med reseptfrie medisiner (for eksempel paracetamol eller naproxen) bidrar til å stoppe hodepinen bedre. Snakk med legen din om dette alternativet hvis triptaner alene ikke hjelper nok.

Vanligvis fordelene av medisinen er viktigere enn noen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå bort etter du tar medisin for en stund; Hvis bivirkningene fortsatt bry deg og du lurer på om du bør fortsette å ta medisinen, ring din lege. Han eller hun kan være i stand til å redusere dosen eller endre medisin. Ikke plutselig slutte å ta medisinen med mindre legen din forteller deg.

Noen Triptan medikamenter kan også bidra til å forebygge migrene hos kvinner som får dem bare i tiden rundt menstruasjonen. 2

Alle legemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkningene, eller de er i stand til å håndtere dem. Spør på apoteket om bivirkninger av hver medisin du tar. Bivirkninger er også oppført i informasjonen som følger med medisinen.

Her er noen viktige ting å tenke på

Problemer med å puste; Hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg.

Ring legen din eller andre nødetatene med en gang hvis du har

Ring legen din med en gang hvis du har

Vanlige bivirkninger av medisinen inkluderer

FDA veiledninger. USA Food and Drug Administration (FDA) har utstedt en advarsel om å ta SSRI eller SNRI (brukes mot depresjon, angst, smerter og mange andre forhold) med triptaner. Bruk av disse legemidlene sammen kan føre til en svært sjelden, men alvorlig tilstand som kalles serotonergt syndrom.

Se Drug Reference for en fullstendig liste over bivirkninger. (Drug Reference er ikke tilgjengelig i alle systemer.)

Utslett; Alvorlig brystsmerter eller press eller en merkelig følelse i brystet. Noen mennesker føler smerte, trykk, eller en merkelig følelse i rygg, nakke, kjeve eller øvre mage, eller i en eller begge skuldre eller armer.

Overforbruk av migrene medisiner kan forårsake rebound hodepine. Rebound hodepine er forskjellig fra migrene. De er vanligvis utløst etter smerte medisin har slitt av, blir bedt om å ta en ny dose. Til slutt får du en hodepine når du slutter å ta stoffet. Sørg for å ta migrene medisin bare som foreskrevet av legen din.

Medisin er en av de mange verktøyene legen din har å behandle en helseproblem. Tar medisin som legen foreslår vil forbedre din helse og kan forebygge fremtidige problemer. Hvis du ikke tar medisiner på riktig måte, kan du være å sette din helse (og kanskje livet ditt) i fare.

Det er mange grunner til at folk har problemer med å ta sin medisin. Men i de fleste tilfeller, er det noe du kan gjøre. For forslag til hvordan å omgå vanlige problemer, ta medisiner som foreskrevet.

Hvis du er gravid, til bryst -feeding, eller planlegger å bli gravid, bruker ikke noen medisiner med mindre legen din forteller deg. Noen medisiner kan skade barnet ditt. Dette inkluderer reseptbelagte og over-the-counter medisiner, vitaminer, urter og kosttilskudd. Og sørg for at alle leger vet at du er gravid, bryst -feeding, eller planlegger å bli gravid.

Oppfølging omsorg er en viktig del av behandlingen og sikkerhet. Sørg for å gjøre og gå til alle avtaler, og ringe legen din hvis du har problemer. Det er også en god idé å kjenne dine testresultater og holde en liste over de medisinene du tar.

Fyll ut nye medisiner skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne medisinen.

Legemidler mot migrene (2011). Behandling Retningslinjer fra The Medical Letter, 9 (102): 7-12.

Silberstein SD, et al. (2012). Kunnskapsbasert retningslinje oppdatering: Farmakologisk behandling for episodisk migrene forebygging hos voksne: Rapport fra Quality Standards Subcommittee av Academy of Neurology og Headache Society. Nevrologi, 78 (17): 1337-1345.

Anne C. Poinier, MD – Internal Medicin; Colin Chalk, MD, CM, FRCPC – Nevrologi

12 mars 2014

Brennende, smerter eller ømhet i nesen (nesespray); Brennende, smerter eller rødhet der skuddet ble gitt; Brenning, smerte, kløe eller rødhet på huden din fra lappen; Endring i smakssansen (nesespray); Svimmelhet, eller døsighet; Tørr i munnen; Føler varm eller kald, svak, eller “rar” på en eller annen måte; Muskelsmerter eller kramper; Kvalme eller oppkast.