tricuspid atresia tester og diagnose

På grunn av fremskritt i ultralydteknologi, er det mulig for en baby å bli diagnostisert med tricuspid atresia før han eller hun er født. Leger kan vanligvis identifisere tilstanden på en rutinemessig ultralyd eksamen i løpet av svangerskapet.

Etter at barnet er født, kan hans eller hennes lege mistenker en hjertefeil, slik som tricuspid atresia, hvis barnet ditt har blå-farget hud eller har problemer med å puste.

Barnets lege kan også mistanke om hjertefeil hvis han eller hun hører et hjerte knurrer når du lytter til babyens hjerte ved hjelp av et stetoskop under en fysisk eksamen. Et hjerte bilyd er en unormal whooshing lyd forårsaket av turbulent blodstrøm.

Hvis det er mistanke tricuspid atresia, kan barnets lege bestille tester inkludert

før fødselen

etter fødselen

Ekkokardiogram. Leger bruker vanligvis en ekkokardiogram for å diagnostisere tricuspid atresia og for å utelukke andre hjertesykdommer som kan være årsaken til redusert eller økt blodstrøm til lungene. Denne testen bruker lydbølger som spretter av babyens hjerte til å produsere levende bilder babyens lege kan se på en videoskjerm.

I en baby med tricuspid atresia, avslører ekkokardiogram fraværet av en Trikuspidalklaff og en mindre enn normal høyre ventrikkel. Fordi denne testen sporer blodstrøm, kan det også måle mengden av blod som beveger seg gjennom hull i veggene mellom høyre og venstre side av hjertet og blodstrømning til lungene.

I tillegg kan en ekkokardiogram identifisere forbundet hjertefeil, som for eksempel en atrieseptumdefekt, et patent foramen ovale, transposisjon av de store arterier eller en ventrikkelseptumdefekt.