trichomoniasis – emneoversikt

Trichomoniasis er en infeksjon med en liten parasitt spres ved seksuell kontakt (seksuelt overførbar infeksjon (SOI)). Det er noen ganger kalt en Trichomonas infeksjon eller trich (si “trikset”).

Trich er forårsaket av en én-celle parasitt.

Mange kvinner og de fleste menn ikke har noen symptomer på trich. Men når du har symptomer, de vanligvis starte innen en uke etter at du ble smittet.

Hos kvinner, symptomer inkluderer

I menn, symptomer inkluderer

Tiden fra kontakt med trich parasitten til du får symptomer kan variere fra 5 til 28 dager. 1 Dette kalles inkubasjonstid. Du kan spre trich til andre i løpet av denne tiden, og før du er ferdig med foreskrevet medisin. Du bør unngå all seksuell kontakt før du er ferdig med å ta medisinen din, og symptomene er borte.

Legen din kan fortelle om du har trich ved å spørre om din fortid helse og gjøre en fysisk eksamen. Han eller hun kan bestille laboratorietester for å finne parasitten som forårsaker trich. Hos kvinner, kan parasitten noen ganger være funnet under en rutinemessig Pap test. Denne testen er gjort som en del av en vanlig bekken eksamen.

Legen vil foreskrive medisin som heter metronidazol eller tinidazole å behandle trich. Disse drepe parasitten som forårsaker infeksjonen. Medisinen er vanligvis tatt av munnen som piller, tabletter eller kapsler. Medisin gitt i skjeden vil ikke kurere trich.

Det er viktig å behandle trich. behandling kan

Hos kvinner parasitten infiserer vanligvis skjeden og livmorhalsen, urinrør og blære, og kjertler i underlivet; I menn, infiserer parasitten urinrøret eller under forhuden på penis hvis det ikke er omskåret.

Endringer i utflod. Du kan oppleve en farge eller lukt som ikke er normal; Vaginal kløe; Smerter ved vannlating eller sex.

En unormal utflod fra penis; Irritasjon av tuppen av penis; En brennende følelse når du tisser.

Drepe parasitten og bli kvitt infeksjonen og symptomene; Hindre deg fra å spre trich til andre. Sørg for at din partner (e) vil bli behandlet samtidig som du får behandling, slik at du ikke blir infisert igjen. Unngå all seksuell kontakt før du er ferdig å ta medisinen og før symptomene er borte; Redusere risikoen for underlivsinfeksjoner. Disse kan føre til at kvinner ikke er i stand til å bli gravid (infertilitet). Trich kan også føre til ufruktbarhet hos menn; Redusere risikoen for infeksjon etter noen bekkenkirurgi; Redusere risikoen for å få andre SOI, spesielt HIV.