Tourettes lidelse – emneoversikt

Tourettes lidelse er en hjerne tilstand som starter i barndommen. Barn med Tourettes lage lyder eller bevegelser, for eksempel hoste eller rykninger -at de ikke kan kontrollere. Disse kalles tics.

importan; Det er mulig at den viktigste tittelen på rapporten Familiær Encefalopati med Neuroserpin inklusjonslegemer er ikke navnet du forventet. Vennligst sjekk synonymer liste for å finne alternative navn (r) og uorden underavdeling (er) som omfattes av denne rapporten.

Tourettes tendens til å kjøre i familier. Andre ting som kan øke risikoen inkludere

De fleste barn med Tourettes har ulike mønstre av tics. Den tics kan ikke være opplagt. De kan være utbrudd av bevegelse eller lyder som varer i noen sekunder eller minutter.

Tics kan inkludere

Det er vanlig for en person som har Tourettes å føle en trang i noen del av kroppen som bygger og bygger. Denne trangen kan bare bli løst ved å utføre tic. Men ikke alle med sykdommen er klar over disse lyster.

En lege kan diagnostisere Tourettes basert på barnets sykehistorie og symptomer. Legen kan ønske å vite om tics forårsaker skole eller sosiale problemer for barnet ditt.

Det finnes ingen tester for å diagnostisere Tourettes. Men i noen tilfeller en elektroencefalogram (EEG), en CT scan, eller blodprøver kan gjøres for å se etter andre helseproblemer. Legen din kan også se etter oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), tvangslidelser (OCD), eller andre lære eller atferdsproblemer. Disse problemene noen ganger oppstå sammen med Tourettes lidelse.

En mor som hadde alvorlig kvalme og oppkast i løpet av første trimester av svangerskapet, var under alvorlig stress under svangerskapet, eller som drakk mye kaffe, røkt sigaretter, eller drakk alkohol under svangerskapet; Ikke å ha nok oksygen eller blodtilførsel under fødselen; En lav fødselsvekt og tegn på hjerneskade eller en forstørret del av hjernen; En lavere fødselsvekt enn en identisk tvilling.

En liten rykning i øynene; Krampetrekninger av halsen; Hoste eller hals-clearing; En blanding av bevegelser og lyder.