topikale kortikosteroider for psoriasis: styrke, bivirkninger, lengde på behandling

Hvis du prøver å bekjempe kløende flekker som kommer med psoriasis, er du sannsynligvis ikke fremmed for kremer, gels, og salver. Det er mange der ute, men en av de sterkeste våpen i arsenalet ditt er noe som kalles en aktuell kortikosteroid. Den kan kontrollere betennelsen som gjør huden ser oppblåst og rødt.

Hvis søket for lindring fra hodebunnen psoriasis forlater du skrape hodet, sette sinnet rolig. Rettsmidler er så nært som din hjørne butikken, og noen du kanskje allerede har i pantry; Det finnes mange gode produkter du kan kjøpe uten resept, sier Joel Gelfand, MD. Trikset er å bruke dem på riktig måte; Ditt første skritt: Bløt og fjerne skalaer som bygges opp på hodet. Når de er på, er huden din klar for kremer som bringer lindring.

Kortikosteroider kommer i en haug med styrker. De er rangert på en skala fra 1 til 7. Hvis det er merket “1” betyr det at stoffet er “super potent” eller veldig sterk. Når den har en “7” det har en vurdering av “minst potent” eller veldig svak.

Legen din vil veie flere forskjellige ting før han foreslår en bestemt kortikosteroid for deg. Han vil vurdere din alder, hvor alvorlig sykdommen er, og den delen av kroppen som har fått et utbrudd. Han vil også gå over den potensielle bivirkninger fra behandlingen.

Svakere kortikosteroider er best hvis du trenger å bruke den på sensitive områder som ansikt, lyske, eller bryster. Legen kan også foreskrive en lavere styrke versjon hvis du må bruke den i lang tid. Mild til midten av styrke som kan anvendes for barn.

Du trenger kanskje en sterkere en hvis du har en alvorlig form for psoriasis. Det er også et godt valg for flekker med tykkere hud, for eksempel håndflatene eller fotsålene.

Enten du får dem avhenger mye på styrken av kortikosteroid, hvor stort område du spre den på, og hvor lenge du bruker den. For å senke dere risiko, kan legen se etter de svakeste en som kan få jobben gjort på kortest tid.

Noen vanlige bivirkninger som kan skje med deg

Kortikosteroider kan absorberes gjennom huden og noen ganger føre til helseproblemer som høyt blodtrykk, høyt blodsukker, og et hormonelt problem som kalles Cushings syndrom.