tonsillitt-når du skal ringe en lege

Oral Health Trends

Ring legen din dersom noe av det følgende oppstår.

Vaktsom venter er en periode hvor du og legen din observere din eller barnets symptomer eller tilstand uten å bruke medisinsk behandling. Vaktsom venter er aktuelt dersom tonsillitt oppstår sammen med forkjølelsessymptomer som rennende nese, tett nese, nysing og hoste. Tonsillitt med disse symptomene er oftest forårsaket av et virus. Viral infeksjon i mandlene kan behandles hjemme og i de fleste tilfeller går bort uten behandling innen 2 uker. Generelt, desto mer som en kald tilstand er, jo mindre sannsynlig er det at betingelsen er forårsaket av bakterier strep.

Vaktsom venter er ikke aktuelt dersom tonsillitt oppstår med feber på 101 ° C (38,3 ° C) eller høyere eller med hovne lymfeknuter i halsen, og uten symptomer på en øvre luftveisinfeksjon. Hvis disse symptomene opptrer sammen, se en lege. Du har kanskje strep hals, noe som må behandles raskt.

Helsepersonell som kan vurdere betennelse i mandlene, utfører raske tester eller hals kulturer, og foreskrive antibiotika behandling, om nødvendig, inkluderer

Hvis kirurgi for å fjerne mandlene (tonsillektomi) er angitt, kan legen din henvise deg til en otolaryngologist (øre, nese og hals, eller ØNH, lege).

For å forberede for avtalen, Gjør det meste av din avtale.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010

Sår hals, sammen med to av disse tegnene på bakteriell infectio; Feber over 101 ° F (38,3 ° C) eller highe; Hvit eller gul belegg på mandlene; Hovne, ømme mandel; Hovne lymfeknuter i NEC; Ras; Abdominal (buk) smerte og headach; Alvorlig pai; Alvorlig vanskeligheter swallowin; Smerte på bare den ene siden av halsen

Pediatricia; Familie medisin physicia; Otolaryngologist (øre, nese og hals, eller ØNH, lege, sykepleier Practitione, Lege assistan; Indre