tips for å forebygge tann og munn skader

Oral Health Trends

Skader i tenner og munn er vanlig. Omtrent 80% av tannskader påvirker ett eller flere av fortennene og kan forårsake skade på bløtvev – tungen, leppene, og indre kinnene.

I svært ung barn, skader på baby tenner vanligvis resultere fra å lære å gå. Det kan også være til skade på unerupted permanente tenner. Idrettsskader er den viktigste kilden til tann og munn skader i eldre ungdom og voksne. Opptil 40% av tannskader i eldre ungdom og voksne oppstå mens du spiller sport.

Ja, kan slås ut tenner skal repareres, og jo raskere du kan få til din tannlege kontor, jo bedre. Slått ut tenner med de høyeste sjansene for å bli frelst er de sett av tannlege og returnert til sin socket innen en time for å bli slått ut. Hvis en tann er slått ut, forsiktig skylle rusk fra roten og forsøke å plassere den tilbake i stikkontakten. Hvis det ikke er mulig, hold den i munnen på vei til tannlegen. Hvis alt annet mislykkes, holde tann i melk til du kommer til tannlegekontor.

Selv om tannen ikke kan bli frelst, har du ikke nødvendigvis mistet smilet ditt. På grunn av fremskritt i odontologi, et tannimplantat – en frittstående kunstig tann – Nå kan forankres direkte på kjevebenet, og med en porselenskrone festet, for å hjelpe til biting, tygging, og for estetiske grunner.

KILDE: Dental Association.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010