tidslinje av ansiktet ditt: hvordan du alder

Hvis du noensinne har sett en av disse rynke tid-lapse videoer – på TV eller på linje – da vet du hvor skremmende det kan være å se et ansikt alder.

Enda mer urovekkende er å våkne opp en morgen, tar et blikk i speilet, og se hva som ser ut som “instant aldring” – linjer og rynker som synes å dukke opp over natten.

Sannheten er, uansett hvordan du ser det – rask tid eller sanntid – til slutt alles ansikt rynker og aldre.

“Hvor godt du tatt vare på huden din fra en ung alder, og enda viktigere, hvor mye du begrenset soleksponering før fylte 20 kan gjøre en forskjell i rynke formasjon. Men det er fortsatt visse uunngåelige endringene som kommer til å skje,” hudlege David Goldberg, MD, direktør for hud, Laser og kirurgi Spesialist i New York og New Jersey, sier.

Men så skummelt som det høres ut, trenger det ikke være. Goldberg og andre sier ved å vite hva du kan forvente at du kan ta skritt for å redusere eller forsinke virkningen av ansikts aldring – inkludert rynker – og ta kontroll over hvordan de årene utfolde seg.

Mens du kan gjøre mange av disse behandlingene på egen hånd – selv på et begrenset budsjett – noen krever ganske kostbart profesjonell omsorg. Når dette er tilfelle, må du huske på at jo tidligere du starter, jo større budsjettet er nødt til å være.

Like viktig er ikke prøver å kutte hjørner ved å få behandlinger i nonmedical fasiliteter. I stedet alltid oppsøke omsorg og råd fra en bord-sertifisert hudlege eller plastisk kirurg før du tar fatt på noen profesjonelle anti-aging behandlinger.

For å hjelpe deg trygt å komme i gang på din reise til ungdomskilden, flere eksperter utarbeidet en tidsplan for hvordan ansiktet aldre, og hva du kan gjøre, både på egen hånd og med hjelp av legen din, hvert steg på veien.

Eksperter sier at som leder fra tenårene til ung voksen alder, viser ansiktet med en mer “kvinnelig” utseende.

“Du begynner å miste den” baby fett. Og mens endringen er subtile, samlet du begynner å se mindre ut som en jente og mer som en kvinne “, sier Ellen Marmur, MD, sjef for dermatologiske kirurgi ved Mt. Sinai School of Medicine i New York City.

Synspunktene i denne delen er av spesialisthelsetjenesten og spesialist alene. De gjenspeiler ikke meningene til, og de har ikke blitt vurdert av en lege eller et medlem av redaksjonen for nøyaktighet, balanse eller objektivitet. er ikke en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Aldri forsinke eller se bort fra å søke profesjonell medisinsk råd fra din lege eller annet kvalifisert helsepersonell på grunn av noe du har lest på. anbefaler ikke noen bestemt produkt, tjeneste eller behandling. Hvis du tror du har en medisinsk nødstilfelle, ring din lege eller ringe 911 umiddelbart.