svært lav-kalori diett: er de trygge for vekttap?

Kathleen M. Zelman, MPH, RD, L; på 2 oktober 2014

Når du er på en lav-kalori diett, får du vanligvis mellom 800 og 1500 kalorier om dagen. For noen mennesker, et alternativ for kortsiktig vekttap er en svært lav-kalori diett.

Mange svært lav-kalori diett er kommersielt laget formler av 800 kalorier eller færre som erstatter all maten du vanligvis spiser. Andre, for eksempel den velkjente grapefrukt diett (også kalt Hollywood Diet), er avhengige av å spise mye av det samme kalorifattig mat eller mat.

Svært lav-kalori diett er ikke det samme som over-the-counter måltid erstatninger, som du erstatning for ett eller to måltider om dagen.

Hvis du har en BMI over 30 (som legen vil kalle “obese”), deretter en svært lav-kalori diett kan la deg miste ca 3 til 5 pounds per uke, for en gjennomsnittlig total vekttap på 44 pounds over 12 uker.

Losing at mengden av vekten kan forbedre vektrelaterte sykdommer, blant annet diabetes, høyt blodtrykk, og høyt kolesterol. Men i det lange løp, svært lav-kalori dietter er ikke mer effektive enn mer beskjedne dietter. Når du går av en diett, må du endre din livsstil, forplikter deg til å spise sunt og regelmessig fysisk aktivitet.

Svært lav-kalori diett er ikke OK for alle. Snakk med legen din for å se om denne type diett som passer for deg.

Hvis din BMI er større enn 30, og deretter svært lav-kalori dietter er generelt trygt når det brukes under forsvarlig medisinsk tilsyn. For folk som er overvektige, men ikke overvektig (BMI 27-30), bør svært lav kalori diett bli reservert for de som har vekt-relaterte medisinske problemer og er under medisinsk tilsyn.

Svært lav-kalori-dietter er ikke anbefalt for gravide eller ammende kvinner, og er ikke egnet for barn eller tenåringer unntatt i spesialiserte behandlingsprogrammer. De kan heller ikke være OK for personer over 50 år, heller, avhengig av eventuelt behov for medisiner for pre-eksisterende forhold, samt muligheten for bivirkninger.

Folk på en svært lav-kalori diett for 4 til 16 uker rapporterer mindre bivirkninger som tretthet, forstoppelse, kvalme og diaré. Disse forholdene vanligvis bedre i løpet av noen uker og sjelden hindre folk fra å fullføre programmet.

Gallestein er den vanligste alvorlige bivirkningen av svært lav kalori diett. Gallestein er mer vanlig i hurtig vekttap. Det er uklart om svært lav-kalori diett direkte forårsake gallestein eller om de skjer på grunn av mengden av vekten tapt.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …