stemmebåndslammelse

Hva er stemmebåndslammelse?

Hva er årsaken til stemmebåndslammelse?

Hva er symptomene?

Hvordan er stemmebåndslammelse diagnosen?

Hvordan er stemmebåndslammelse behandles?

Hva forskning er gjort på stemmebåndslammelse?

Hvor kan jeg få hjelp?

Hvor kan jeg få mer informasjon?

Stemmebåndslammelse (også kjent som stemmebåndslammelse) er en stemme lidelse som oppstår når en eller begge av de stemmebåndene ikke åpne eller lukke riktig. Enkeltstemmebåndslammelse er en vanlig lidelse. Lammelse av begge stemmebåndene er sjelden og kan være livstruende.

De stemmebåndene er to elastiske bånd muskelvev ligger i strupehodet (tale-boksen) direkte over luftrøret (luftrør) (se figur). Når du puster, vokal folder forbli fra hverandre, og når du svelger, de er tett lukket. Når du bruker stemmen din, men luft fra lungene fører til at stemmebåndene til å vibrere mellom åpen og lukket stilling.

Hvis du har stemmebåndslammelse, kan den lamme fold eller folder forbli åpen, slik at luftveier og lunger ubeskyttet. Du kunne ha vanskeligheter med å svelge eller mat eller væske kan tilfeldigvis inn i luftrøret og lungene og forårsake alvorlige helseproblemer.

Stemmebåndslammelse kan være forårsaket av skader på hode, nakke eller bryst, kreft lunge eller skjoldbruskkjertelen, svulster i skallebasis, nakke eller bryst, eller infeksjon (for eksempel Lyme disease). Personer med visse nevrologiske tilstander som multippel sklerose eller Parkinsons sykdom, eller som har fått en slag, kan oppleve stemmebåndslammelse. I mange tilfeller er imidlertid årsaken ukjent.

Symptomer på stemmebåndslammelse inkludere endringer i stemmen, som heshet eller en breathy stemme, vanskeligheter med å puste, for eksempel kortpustethet eller støyende pusting, og svelgeproblemer, for eksempel kvelning eller hoste når du spiser fordi mat ved et uhell inn i luftrør i stedet for i spiserøret (muskulære røret som forbinder halsen til magen). Endringer i talekvalitet, for eksempel tap av volum eller bek, også kan forekomme. Skader på begge stemmebåndene, selv om sjeldne, vanligvis forårsaker alvorlige problemer med å puste.

Stemmebåndslammelse er vanligvis diagnostisert ved en otolaryngologist-en lege som er spesialist i øre, nese og hals lidelser. Han eller hun vil spørre deg om dine symptomer og når problemene begynte for å fastslå deres sak. Den otolaryngologist vil også lytte til stemmen til å identifisere breathiness eller heshet. Ved hjelp av et endoskop-et rør med en lys i enden-lege vil se direkte inn i halsen på stemmebåndene. Noen leger også bruke en prosedyre som kalles strupe elektromyografi, som måler de elektriske impulsene i nervene i strupehodet, for bedre å forstå de områdene av lammelser.

De vanligste behandlinger for stemmebåndslammelse er tale terapi og kirurgi. Noen folks stemmer vil naturlig nok komme en gang i løpet av det første året etter diagnose, noe som er grunnen til at leger ofte forsinke kirurgi i minst ett år. I løpet av denne tiden, vil legen sannsynligvis henvise deg til en logoped for tale terapi, som kan innebære øvelser for å styrke de stemmebåndene eller forbedre pusten mens du snakker. Du kan også lære å bruke stemmen på en annen måte, for eksempel ved å snakke saktere eller åpne munnen bredere når du snakker. Flere kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige, avhengig av om en eller begge av stemmebåndene er lammet. De mest vanlige fremgangsmåter endre plasseringen av stemme fold. Disse kan innebære å sette inn en strukturell implantat eller masker for å flytte laryngeal brusk og bringe stemmebåndene tettere sammen. Disse prosedyrene vanligvis resultere i en sterkere stemme. Kirurgi er etterfulgt av ytterligere stemme terapi for å hjelpe finjustere stemme.

Når begge stemmebåndene er lammet, kan en trakeotomi være nødvendig for å hjelpe puste. I et trakeotomi er et snitt gjort på forsiden av halsen og en pusteslange settes inn gjennom en åpning, kalt en stoma, inn i luftrøret. I stedet for å forekommende gjennom nese og munn, puste nå skjer gjennom røret. Etter kirurgi, behandling med en logoped hjelper deg å lære hvordan du bruker stemmen og hvordan man skal ta vare på pusterøret.

The National Institute on døvhet og Other Communication Disorders (NIDCD) støtter forskningsstudier som utforsker årsakene til stemmebåndslammelse samt bedre måter å behandle sykdommen. En kirurgisk prosedyre, kalt medialization laryngoplasty, setter inn en strukturell implantat i strupehodet for å gå tilbake talekvalitet. Men nær en fjerdedel av de som mottar denne behandlingen må returnere for reposisjonering kirurgi for å finjustere plassering av implantatet. En NIDCD-støttet forsker for tiden er å utvikle en pre-operative planleggingssystem som bruker 3-D datamodellering for å finne den beste plasseringen for og konfigurering av, implantatet. Operasjonen bruker også en bildestyrt system som gjør at kirurgen å visualisere den nøyaktige plasseringen av stemmebånds å sikre nøyaktig plassering av implantatet. Forskere håper dette nye systemet vil redusere behovet for gjentatte operasjoner og redusere kostnadene og risikoen for kirurgiske komplikasjoner fra prosedyren.

Det har også vært å støtte en flere tiår lang prosjekt for å utvikle en elektrisk stimulering teknologi for å hjelpe folk unngå å ha en trakeotomi når begge stemmebåndene er lammet. Enheten, som for tiden blir testet på dyr og mennesker, bruker en implantert pacemaker for å stimulere strupehodet nerver. Dette returnerer mobilitet til de stemmebåndene slik at de kan åpne for å tillate pust og nær for å tillate snakke og svelge.

Hvis du merker noen uforklarlige tale endringer eller ubehag, bør du konsultere en otolaryngologist eller en tale-språk patologen for evaluering og eventuell behandling.

Den opprettholder en katalog av organisasjoner som gir informasjon om de normale og uordnede prosesser av hørsel, balanse, smak, lukt, stemme, tale og språk. Vennligst se liste over organisasjoner i www.nidcdernment / katalog.

Bruk nøkkelordene for å hjelpe deg med å søke etter organisasjoner som kan svare på spørsmål og gi trykt eller elektronisk informasjon om stemmebåndslammelse

For mer informasjon, flere adresser og telefonnumre, eller en trykt liste over organisasjoner, kontakt; Information Clearinghouse, en kommunikasjons Avenue, Bethesda, MD 20892-3456, Toll-free Voice: (800) 241-1044, Toll-free TTY: (800) 241-1055, E-post: nidcdinfo @ nidcdernment

Publikasjon nr 11-4306, Oppdatert oktober 2011