som fødsel kontroller kan føre til hårtap?

Siden godkjenning av FDA i 1960, har oral prevensjon (p-piller) blitt en av de mest populære formene for prevensjon som brukes i dag. Millioner av kvinner er foreskrevet p-piller hvert år i dette landet, men svært få er klar over at p-piller er en vanlig årsak til hårtap.

The Hair Loss Association (ALHA) erkjenner at for det meste p-piller er en trygg og effektiv form for prevensjon. Det erkjenner også at p-piller er klinisk bevist å ha andre helsemessige fordeler for noen kvinner som bruker dem. Likevel mener Ahla at det er viktig for alle kvinner – spesielt for de som har en historie med hårtap i familien – å være klar over de potensielt ødeleggende effekter p-piller kan ha på normal hårvekst.

Den Ahla anbefaler at alle kvinner som er interessert i å bruke p-piller for å forhindre befruktning bør bare bruke lav androgen index p-piller. Piller med minst androgene aktivitet inkluderer norgestimate (i Ortho-Cyclen, Ortho Tri-Cyclen), noretisteron (i Ovcon 35), desogestrel (i Mircette), eller ethynodiol diacetate (i Demulen, Zovia). Hvis det er en sterk predisposisjon for genetisk hårtap i familien, den Ahla anbefaler bruk av en annen ikke-hormonell form for prevensjon. Hver kvinne skal bestemme basert på hennes egne behov i samråd med sin egen lege.

De hormonelle prevensjonsmidler under har et betydelig potensial for å forårsake eller forverre hårtap. Merk at noen medisiner eller terapi som endrer en kvinnes hormoner – inkludert, men ikke begrenset til, prevensjonsmidler – kan utløse hårtap.

Progestin implantater, for eksempel Norplant, er små stenger implantert kirurgisk under huden, vanligvis på overarmen. Stengene frigjøre en kontinuerlig dose av progestin å hindre eggløsning.

Hormon injeksjoner av progestin, som innskudd Provera, er gitt i musklene i overarmen eller baken. Dette injeksjon hindrer eggløsning.

Huden patch (Ortho Evra) er plassert på skulderen, rumpe, eller et annet sted. Det frigjør stadig progestin og østrogen.

Vaginalringen (NuvaRing) er en fleksibel ring omtrent 2 inches i diameter inn i skjeden. Det frigjør progestin og østrogen.

Publisert 01.03.2010

 fra Håravfall Association