ønsker å holde en aldrende hjernen skarp? prøve trappene –

Av Robert Preidt

HealthDay Reporter

Tirsdag 15 mars, 2016 (HealthDay News) – Aldring mange mennesker i verden som ønsker å opprettholde en sunn hjerne kan være lurt å bytte fra heiser til trapper, antyder ny forskning.

Fitness virket nøkkelen til skarpere sinn som folk ble eldre, en kanadisk studie fant, som var mer tid å lese og studere.

Funnene viser “at utdanning og fysisk aktivitet påvirker forskjellen mellom en fysiologisk prediksjon av alder og kronologisk alder, og at folk kan aktivt gjøre noe for å hjelpe sine hoder holde seg ung,” sier etterforskningslederen Jason Steffener, en forsker ved Concordia University i Montreal .

“Dette er oppmuntrende fordi det viser at en enkel ting som å gå i trapper har et stort potensial som en intervensjon verktøy for å fremme hjernens helse,” Steffener sa i et universitet pressemelding.

Forskerne brukte MR for å vurdere den fysiske hjernen helse av 331 friske voksne i alderen 19 til 79. De som kunne klatre flere trapper og de med høyere utdanning hadde “yngre” hjernen, fant forskerne.

Spesielt fysisk hjerne alder var nesten ett år lavere for hvert år av utdanning, fant studien. For hver trapp klatret per dag, fysisk hjerne alder var litt mer enn et halvt år yngre, sier forskerne.

Men studien viste bare en sammenheng mellom disse faktorene og hjerne helse. Det ble ikke laget for å bevise en årsak-virkning forholdet.

Studien ble nylig publisert i tidsskriftet Neurobiology of Aging.

Steffener påpekte at det allerede er mange “Ta trappen kampanjer i kontormiljøer og offentlige transportsentre. Han sa denne studien tyder på at disse kampanjene bør også utvides for eldre voksne til å hjelpe dem å arbeide på å holde hjernen ung.

“I forhold til mange andre former for fysisk aktivitet, tar trappen er noe de eldre voksne kan og allerede gjør minst en gang om dagen, i motsetning til livskraftige former for fysisk aktivitet,” sa han.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …