når den ene siden av kroppen din er sterkere enn den andre

Av Steve Steinberg

Gjett hva? Du er ute av balanse. Det er ikke helt din feil, though. Vanligvis er vi født med en side som vi favorisere. Dessverre, de fleste av oss lever våre liv fortsette å bruke, utvikle og styrke den siden mens vår såkalte “svake siden” blir behandlet som en stygg stesøster og sjelden blir bedt om å gjøre en masse kule ting. Resultatet er en ubalanse i både styrke og koordinasjon som kan holde deg tilbake i en rekke måter.

Mye av denne ubalansen har mer å gjøre med nevrologiske systemet enn muskelsystemet. En av mine favoritt ting å gjøre med nye kunder er en enkel punching drill. Jeg vil ha en høyrehendt person anta en tradisjonell venstre ben fremover kampstilling og be dem om å kaste en to-slag kombinasjon: en jab fra fronten hånden og en rett strøm slag fra baksiden hånd. Det er aldri et problem. Da har jeg dem bytte standpunkter slik at deres høyre fot er i front. Stikk fra høyre ser fint, men fordi de aldri har kastet en kraft slag med sin venstre hånd, det ender opp som ser ut som en tre-åring kaster en baseball.

Jeg er ikke ventet deg å være i stand til å plukke opp en eneste riskorn bruke spisepinner med nondominant hånd. Men styrke din nondominant side er mer viktig – og enklere – enn du tror. Har fortsatt unnskyldninger?

Men … jeg har overlevd så langt uten å bekymre det. Hvis du har levd et liv uten ryggsmerter, hoftesmerter og folk griner du om din holdning, anser deg selv heldig. Selv noe så grunnleggende som alltid sitter med samme beinet over det andre kan føre til økt høyre-venstre ubalanser. “Den ene siden er under kontrakt. Den ene siden blir forlenget. Over tid som fører til tøyning svakhet på den ene siden og forkorting av muskler på den andre,” sier kiropraktikk idrettslege Kate S. Kelly, eieren av Active Recovery Boston. “Det kan føre til dårlig sirkulasjon, mangel på blod flyte, spinal forskyvning, hodepine … og listen fortsetter.” Au! Det er mer enn nok grunn til å sørge for at nondominant side er opp til hastighet.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …