med ra, hvordan kan jeg sørge for at jeg holder god følelse?

Nå leser innhold for personer med RA som føles bra i dag. Hvis dette ikke beskrive hvordan du føler deg, gå hit for å finne innhold for deg.

Når du har revmatoid artritt, vil du ønsker å feire de gode dager. Prøv ikke å se over skulderen i påvente av en RA bluss. I stedet går videre med de tingene som hjelper deg å holde seg frisk.

Selv når du er på oppsving, er det viktig å ha regelmessige besøk med legen din og fortsette med RA medisiner. Tross alt, de jobber! The Arthritis Foundation anbefaler du oppsøke lege minst en gang i året for å overvåke RA.

Sørg for å holde lab avtaler, også. Du trenger regelmessige blodprøver for å se hvordan du gjør og få øye på mulige bivirkninger av behandlingen.

Folsyre, eller folat, er et B-vitamin som reduserer bivirkningene av metotreksat. Den er tilgjengelig i matvarer som grønne grønnsaker, bønner og helkorn. Du kan også ta det som et supplement.

Sørg også for at du får nok kalsium og vitamin D, spesielt hvis du tar steroider (som for eksempel prednison), noe som kan føre til tap av beinmasse.

Husk å laste opp på omega-3 fettsyrer, som finnes i fet fisk som laks og tunfisk. Disse gode fettstoffer kan hjelpe kroppen din bekjempe betennelser. Velg fisk to ganger i uken, eller ta en fiskeolje supplement.

Stoffet brukes til å behandle RA kan svekke kroppens forsvar og gjøre deg mer sannsynlig å få infeksjoner. Få en influensa skutt hvert år. Sjekk med legen din for å finne ut når du bør få vaksiner for disse andre infeksjoner

Med legens OK, får 20 til 30 minutter med low-impact aerobic trening på like mange dager i uken som du kan. Walking, vann aerobic, svømming og sykling er gode felles vennlige øvelser. Unngå alt som setter mye stress på leddene, som løping.

Et par dager i uken, gjøre noen styrketrening for å styrke musklene som støtter leddene.

Også et par dager i uken, må strekke å forbedre fleksibilitet. Ta det med ro, skjønt. Ikke overdriv.

Topp matvarer for å hjelpe deg å leve godt med RA.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på RA.

Behandlingen ser ut til å fungere bra. Husk å trene regelmessig, spise et sunt kosthold, få nok søvn, og ta medisinen. Kombinert vil disse tingene bidra til å kontrollere RA.

Hvis du ofte har mindre enn 15 minutter av morgenstivhet, kan du selv spørre legen din om han ønsker å justere dosen din. Ikke slutt å ta medisinen eller redusere dosen på egen hånd, though.

Det er flott at du ikke har mye morgenstivhet. Du kan fortsatt ønsker å snakke med legen din om behandlingen. Selv om RA er ikke aktiv, noen ganger må du kanskje ta en medisin for å hindre fremtidige leddskader eller for å unngå flares.

Husk å trene regelmessig, spise et sunt kosthold, og få nok søvn. Ta vare på deg selv kan bidra til å holde RA under kontroll.

Snakk med legen din om behandlingen. Hvis du ofte har mer enn 15 minutter av morgenstivhet, kan du og legen din prøve andre medisiner eller justere dosen din.

Å ha RA betyr ikke at du trenger å sette opp med morgenstivhet og leddsmerter. En kombinasjon av medisiner, regelmessig mosjon, spise et sunt kosthold, få nok søvn, og fysioterapi, hvis det er nødvendig, kan bidra til å bringe din RA under kontroll. Fortsette å arbeide med legen din for å få flere feel-good dager.

Spør legen din om riktig behandling plan for deg. Hvis du ofte har morgenstivhet og smertefulle ledd, kan medisiner redusere eller hindre mer leddskader. Som alle medisiner, de har fordeler og risiko – snakk med legen din om hva som er fornuftig for deg.

Du kan bidra til å få din RA under kontroll ved å trene regelmessig, spise et sunt kosthold, og få nok søvn. Men hvis det ikke er nok, kan medisiner gjøre mer.

Det er bra at du arbeider med legen din for å finne ut hva som forårsaker dine symptomer. Mange mennesker med RA føles stiv i morgen, men det er bare ett symptom på RA.

Legen vil spørre deg om andre symptomer som hovne, smertefulle ledd på begge sider av kroppen din. Han kan også bestille blodprøver, selv om det er ingen test for å diagnostisere RA.

Hvis du har RA, vil du og legen din lage en behandlingsplan for å stoppe videre leddskader og redusere smerte og stivhet.

Gjør en avtale med legen din. Mange mennesker med RA føles stiv i morgen, men det er bare ett symptom på RA. Du trenger å se en lege for å få riktig diagnose og starte behandling av dine symptomer.

Du kan hjelpe legen med å holde orden på dine symptomer, for eksempel hvor lenge morgenstivhet varer, som ledd er smertefulle eller hovne, hvor alvorlig din smerte er, hvor sliten du er, og eventuelle problemer du har å gjøre dagligdagse oppgaver.

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på RA.

KILDER

Medscape, “Revmatoid artritt Klinisk presentasjon”

Academy of Rheumatology, “College of Rheumatology 2008 Anbefalinger for bruk av Nonbiologic og Biologiske sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler i Revmatoid Artritt”

Matt Iseman deler hvordan det er å være en komiker – og en fyr – med RA.

Jobbe i NYC er vanskelig på Sara Nas; hennes smerte er så usynlig for andre.